Aquest passat diumenge 25 d’agost es va celebrar a Vilaller la tercera edició de la Vilaller Vertical Race. Aquesta jove cursa vertical és força exigent ja que s’ascendeix al cim del Tossal de la Mina de 2250m d’alçada des de la població de Vilaller a l’Alta Ribagorça. En total 6km de distància i 1250m de desnivell positiu, on realment els corredors havien de gestionar be l’esforç per poder finalitzar la prova en el dur tram final.

La Vertical Race Vilaller forma part de les Skyrunner series Spain-Andorra 2019. Aquest circuit el formen part curses del territori espanyol i andorrà que estan recolzades per la International Skyrunning Federation (Federació Internacional de Skyrunning)

La guanyadora de la cursa va ser la Gisela Carrion que va demostrar que és una especialista en les curses verticals. Cal destacar que la Gisela va finalitzar la prova en la cinquena posició de la general (comptabilitzant noies i nois). Aquest resultat li serveix com a bon test per al Europeu que es celebrarà a Itàlia durant la setmana que ve. La van acompanyar al podi la Mireia Pons i la Adriana Daza.

En categoria masculina el guanyador va ser l’Alberto Gamero, corredor de la federació andalusa amb un temps de 56 minuts i 29 segons que suposa nou record de la prova de les tres edicions de la cursa realitzades. En segona posició va quedar en Gerard Españo a més de tres minuts del guanyador i en tercera posició i tancant el podi en Jordi Alís a quasi cinc minuts del vencedor.

Classificacions Vertical Race Vilaller

A les alçades de temporada que estem, ja s’han celebrat força curses verticals. Un calendari farcit de proves que van des del mes de març fins a finals d’any. Per finalitzar la temporada de curses verticals cal destacar que encara queden per celebrar curses destacables com la cursa de Sant Bernabé i la de Vallnord a Andorra, la Vertical d’Ager, la vertical nocturna de la Nit Pirineu a la Molina, la Sitja del Llop al Turó de l’Home o la Vertikalm de la Copa Catalana de Curses Verticals FEEC. Per tant no hi ha excusa perquè us pugueu estrenar si encara no ho heu fet en aquesta espectacular i exigent modalitat que son les curses verticals.

Texte: Pere Marsé.
Fotografies: © Francesc Lladó / Vertical Race Vilaller