La prova portuguesa de Louzan Trail obrirà el proper diumenge la primera de les cinc proves que conformaran el circuit nacional impulsat per Salomon, amb un recorregut de 29 quilòmetres i un desnivell d’uns 2.330m per la Sierra de Lousä. 

Amb la mateixa filosofia de les Golden Trail World Series, Salomon crea les National Series amb l’objectiu de reunir les millors curses de la Península en un circuit i descobrir nous talents de futur. Catalunya serà seu de dos escenaris ben diferents: el Trail Cap de Creus i Sky Pirineu.

Disputades les quatre primeres curses, els corredors que figurin en el TOP5 seran convidats a la gran final de l’Sky Pirineu. En cada una de les cinc curses que formen part del circuit es repartirà una puntuació entre els participants, partint dels 100 punts pel primer i arribant als 2 punts pel corredor classificat en la posició trenta. Per poder optar a la victòria final del circuit, caldrà participar en un mínim de tres proves inclosa Sky Pirineu. Als guanyadors se’ls convidarà a participar en la propera edició de les Golden Trail World Series.

Gran representació catalana a Louzantrail

Louzantrail serà l’única prova que es disputi a Portugal. Allà es desplaçarà una gran representació de corredors catalans, en la que destaquen noms com Jessed Hernández, Diego Arroyo, Ferran Sampere, Jonatan Mora, David Adán, Eduard Hernández, Pol Rodríguez, Mila Duran, Silvia Puigarnau, Marta Molist, María Beringues i Mayte Hinojosa.