Els campionats d’Europa d’skyrunning han realitzat la segona parada avui, amb la disputa de la modalitat vertical. Jan Margarit ha aconseguit la tercera posició en una cursa on hi han participat els millors especialistes a nivell europeu. L’italià Nadir Maguet i la francesa Christel Devalle es proclamen campions d’europa amb rècord inclòs. 

Els corredors s’han traslladat a la regió de Piamonte per disputar la prova més curta i explosiva: la Vertical Terme di Bognanco, de 3,4 quilòmetres i 1.100m positius. Amb sortida cada trenta segons, els corredors començaven la cronoescalada des del poble piemontès, situat a 665m d’alçada, fent un ascens vertical fins als 1.765m d’altitud del camí que puja cap a l’Alpe Dente, tot passant per pobles, trams d’escales, bosc i prat herbòs.

L’italià Nadir Maguet ha estat el corredor més ràpid en completar el recorregut amb un temps de 37 minuts i 38 segons, establint un nou rècord al rebaixar en 51 segons el temps anterior (fixat en 38’29”). El segon classificat ha estat el suís Martin Anthamatten per davant de Jan Margarit.

El vallesà ha demostrat un estat de forma excepcional i s’ha imposat a noms il·lustres de l’especialitat com l’espanyol Daniel Osanz (4º), Stian Argendmund-Vik (6º) o l’andorrà Óscar Casal (11º).

La francesa Christel Dewalle, actual campiona d’Europa de Vertical Race, ha revalidat el títol amb un clar triomf respecte les seves rivals, parant el crono amb un temps rècord de 43 minuts i 16 segons, rebaixant 4 minuts la marca anterior! La francesa Jessica Pardin i la suïssa Victòria Kreuzer completarien el podi femení.

La catalana Gisela Carrión ha estat quarta a més d’un minut del trio capdavanter. Ingrid Ruiz (11ª) i Mireia Pons (14ª) han estat les altres corredores de casa nostra que hi han participat.

Classificació: 1. Nadir Maguet (37:28), 2. Martin Anthamatten (38:41), 3. Jan Margarit (38:56); 1. Christel Dewalle (43:16), 2. Jessica Pardin (44:54), 3. Victòria Kreuzer (45:48), 4. Gisela Carrión (47:09) .. 11. Íngrid Ruiz (50:18) … 14. Mireia Pons (50:50)

Tancarà el programa la modalitat skyrace, a celebrar-se a Alpe Gomba el dissabte dia 7 amb la International Veia SkyRace, amb un recorregut tècnic de 31km i 2.600m de desnivell positiu. Gisela Carrión i Mireia Pons repetiran participació junt amb Azara García -segona a la passada OCC de Chamonix-, Ainhoa Sanz, Zaid Ait Malek, Alejandro Forcades, Daniel Osanz i Borja Fernández.

Foto portada © Francesco Bergamaschi – Sportdimontagna