L’ultrafondista català Albert Herrero es fa amb la tercera posició a l’extrema prova suïssa. Sense fer soroll, suma així un altre bon resultat en proves d’extrema duresa com La Misión 160 argentina, la grega Olympus Marathon o, sense anar més lluny, la Ronda dels Cims andorrana.

La Swiss Peaks Trail 360 celebrava la segona edició amb uns 300 corredors, en el marc d’un esdeveniment que compta amb sis proves d’entre 15km a la prova estrella de 360km i 25.500m de desnivell positiu i 26.500m negatiu. Una prova d’ultra distància lineal, amb sortida des de la localitat i antiga comuna suïssa del cantó del Valais, Oberwald, i arribada al llac Leman entre les muntanyes més altes dels Alps suïssos.

Així doncs la podem catalogar dins del grup de proves de llarga distància extremes del continent europeu que bé hem relatat en aquesta pàgina, com el Tor des Geants de 340km, les britàniques The Spine Race de 450km i Monarch’s Way Ultra de 1000km o les alemanyes Wibolt de 555km i Goldsteig Ultra Race de 661km.

El guanyador d’aquesta edició ha estat l’italià Andrea Mattiato amb un temps de 81 hores i 39 minuts. Mattiato ha tingut un magnífic duel durant els primers 200km amb el suís Jonas Russi, que finalment ha estat segon arribant cinc hores després. Albert Herrero mantindria també una interessant lluita per l’última plaça del podi amb el francès Etienne Mouisiel, que finalment abandonaria. Herrero creuaria la línia d’arribada després de 92 hores i 31 minuts.