El proper diumenge donarà el tret de sortida a MONTANE® Spine® Race, la cursa més dura del Regne Unit i una de més dures i extremes del món. La brutal cursa britànica, que complirà la seva vuitena edició, recorre en format non-stop les 268 milles de longitud del sender del “Pennine Way”, sortint des de Edale Station -a la riba del riu Noe- i arribant a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia.

El recorregut travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park. A banda de la duresa del terreny, la Spine Race destaca per un clima de cru hivern britànic. La pluja, el fang, el vent, la neu, el fred i una humitat elevadíssima seran condicions determinants en el desenvolupament de la prova, convertint el seu traçat en una autèntica aventura. Com l’èpica edició passada, on el fort vent i les persistents nevades van obligar a l’organització a aturar la cursa fins que les condicions van ser favorables.

Els corredors no podran tenir assistència externa lliure en cursa i tothom haurà de ser totalment autosuficient i fer servir les cinc bases de vida per dormir i avituallar-se convenientment en un recorregut sense senyalització específica, on l’utilització de la tecnologia GPS serà totalment imprescindible.

El gran absent serà el triple campió txec Pavel Paloncy, guanyador al 2014, 2015 i 2018 i únic corredor que ha aconseguit finalitzar en cinc ocasions.

La prova tindrà a la línea de sortida fins a 138 corredors provinents de 15 països. Entre els favorits hi haurà l’irlandès Eoin Keith, guanyador al 2016 i posseïdor de l’actual rècord The Spine Race amb un temps de 95h17′, i el britànic John Knapp, bronze en l’edició pasada. En fèmines, la britànica Shelli Gordon i l’alemanya Gabriele Kenkenberg presenten candidatura per la victòria, mentre que l’actual campiona i rècordwoman Carol Morgan participarà en la modalitat Challenger, de 108 milles.

Per setena vegada, el pallarès Eugeni Roselló també serà de la partida i és ja un fixe en la prova britànica que el va catapultar a nivell mediàtic, on va aconseguir la victòria al 2013 i una tercera posició al 2017. Amb ell, seran sis els corredors catalans que prendran part a Spine Race: Oriol Antolí, Jordi Costa, Daniel Rodríguez, David Buenacasa i Manel Quintanilla. Podreu fer el seguiment de tots ells a través d’aquest enllaç.

 

Foto portada: (c) Montane Spine Race

Notícies relacionades: