Tom Hollins s’ha proclamat aquest migdia com a nou vencedor de The Spine Race, la cursa més dura del Regne Unit i una de les més salvatges del món. El britànic ha cobert les 268 milles del sender del “Pennine Way” en un temps de 99h25’36” i suma així al triomf aconseguit l’any passat a les 109 milles de The Spine Challenger, la germana petita d’aquesta mítica prova.

Desenllaç inesperat

Tot semblava que el duet format per Eugeni Roselló i Pavel Paloncy, líders durant més de dues-centes milles, s’emportarien la victòria sense cap oposició. Però a Bellingham apareixeria la figura de Hollins que, aprofitant un merescut descans del pallarès i el txec, obriria bretxa per embarcar-se en solitari al capdavant fins a cercar l’arribada situada a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia. Val a dir que Hollins, i a diferència de Roselló i Paloncy, ha comptat durant tot el trajecte amb un equip de suport permès per la organització.

A poques milles de l’arribada, Eugeni tindria un error en el seguiment amb GPS i es distanciaria de Paloncy, que arribaria segon. Roselló completaria la prova en tercera posició després de 101h46’45”. D’aquesta manera donava per finalitzada la seva aventura:

Posted by Montane Spine Race on Donnerstag, 19. Januar 2017

 

Els catalans segueixen endavant

Josep Maria Cabanas i Tomàs Zapata es situen ja prop de Bellingham, a uns seixanta-set quilòmetres pel final i avancen a bon ritme. Oriol Borràs i Enric Sabaté cerquen l’avituallament situat a Greenhead (milla 184) i també ens arriben bones informacions.