L’extrema The Spine Race va arrencar el passat diumenge des de la població d’Edale (Regne Unit), on més de 120 experimentats corredors van iniciar la seva aventura a través de les 268 milles del sender del “Pennine Way” que els durà fins a Kirk Yethlom, a la frontera amb Escòcia.

El fang i la pluja, els protagonistes. (c) Facebook The Spine Race

La prova està sent marcada per la boira, la pluja i el fang que dificulta el pas dels participants, encara que amb menys fred del que es preveia. I està tenint dos clars protagonistes: Eugeni Roselló i Pavel Paloncy. El pallarès i el txec es mantenen com a líders ferms de la brutal ultratrail després de recórrer més de dues-centes milles, a vegades sols –com el cas de Paloncy que ahir va anar durant part del dia per davant- i en gran part del temps formant un gran tàndem i ajudant-se mútuament. A hores d’ara es troben a molt poques milles per a coronar-se com a nous vencedors d’aquesta autèntica aventura, un fet que no els ve de nou ja que tant un com l’altre s’han alçat amb la victòria a The Spine Race.

Els catalans segueixen endavant amb alguna baixa

Davant les baixes de Jordi Costa –no va poder viatjar per motius personals-, i Dani Rodríguez, que va haver d’abandonar per inflamació al peu, la resta dels quatre corredors catalans segueixen endavant. En Josep Cabanas marxa a pas ferm en quinzena posició, Tomàs Zapata ha sortit amb bon ànim després de descansar més de cinc hores a Midleton i ja es troba a Alston (milla 166) i Oriol Borràs i Enric Sabaté han sortit de Midleton (milla 136) aquest matí i continuen sobre segur.