La propera matinada (1AM hora peninsular) arrenca, a Hong Kong, una nova edició de la Ultra Trail World Tour amb la disputa de la Vibram Honk Kong 100.

La prova, de 100km i 4.500m de desnivell positiu, creua la seva zona nord d’est a oest en un circuit trencacames i corona el pic més alt de Hong Kong: Tai mo Shan (957m). El recorregut es parteix en dues meitats ben diferenciades, sent els primers 45 quilòmetres molt ràpids i una segona part més técnica i amb molta pedra.

Fins allà a viatjat Núria Picas, que fa pocs dies anunciava el seu calendari per aquesta temporada on inclou una ascensió d’un 8.000 a l’Himalaia en estil lleuger alpí: “Encaro aquest 2017 amb moltes ganes de treballar de valent i gaudir d’aquest viatge. Córrer curses que no he fet mai em donen un plus de motivació”.

La catalana parteix com una de les grans favorites, junt amb la xinesa Dong Li, la italiana Liza Borzani o la corredora local Wynn Chow, guanyadora de la prova a l’any 2014. També hi prendrà part la corredora basca Silvia Trigueros.

En categoria masculina, destaquen noms com Sage Canaday, Tim Tollefson, el xinès Yan Long Fei o l’espanyol Javi Dominguez.

L’edició passada serà recordada pel rècord establert pel francès François D’Haene (9h32’26”) i els bons resultats de Pau Capell (4t) i Jordi Gamito (6è) en la seva primera parada a l’Ultra Trail World Tour. Aquesta va ser la nostra crònica.

Foto portada: (c) Facebook Núria Picas