The Spine Race, la cursa més dura del Regne Unit i una de més dures i extremes del món, ja té guanyador. L’irlandès Eoin Keith s’ha alçat amb la victòria d’aquesta brutal aventura després de recórrer les 268 milles i 12.000m D+ del sender “Pennine Way” en un temps de 95h23’18”, aconseguint el rècord de la prova rebaixant-lo en unes 15 hores. Una competició que començava el matí de dissabte des d’ Edale amb seixanta-vuit corredors i que, hores d’ara, només resten en cursa trenta-cinc, travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park.

El trio format per Keith, Paloncy i Roselló a The Spine Race 2016. Foto (c) Andrea Nogova
El trio format per Keith, Paloncy i Roselló a The Spine Race 2016. Foto (c) Andrea Nogova

Només començar, el trio format per l’irlandès Eoin Keith, el txec Pavel Paloncy –guanyador de l’edició passada- i el pallarès Eugeni Roselló es posaven al capdavant, compartint cursa durant la primera meitat del dur recorregut. Les condicions meteorològiques han estat dures, amb neu, vent i baixes temperatures.

 

 

L’atac de l’irlandès

La matinada de dilluns Eoin arribava a Middleton (CP3) lleugerament per davant dels dos companys, enxamplant la diferència fins a les dues hores a mesura que avançava la cursa. L’irlandès decidia descansar el mínim en els “check points” posteriors per obrir bretxa entre els seus perseguidors i aconseguir així la proesa d’aconseguir ser el guanyador d’aquesta brutal ultratrail.

Pavel Paloncy aconseguia la segona posició del podi després d’arribar a Kirk Yethlom, a la frontera escocesa, en 100h34’58”. El polac va afrontar les últimes cinquanta milles en solitari després de la retirada d’Eugeni Roselló.

La retirada d’Eugeni

El poblatà Eugeni Roselló (Haglöfs) abandonava, a instàncies de l’equip mèdic de la cursa, la seva participació a The Spine Race en el “checkpoint” situat a la localitat de Bellingham, a falta d’unes quaranta-cinc milles per finalitzar la prova. Una nova lesió al castigat genoll que tant de corcoll l’ha portat els últims mesos el tornaven a deixar fora d’una prova que havia preparat a consciència. Des d’aquí li desitgem una ràpida i desitjada recuperació.

Esteve Gaona, únic català supervivent

El santfruitosenc Esteve Gaona segueix endavant a The Spine Race i es pot convertir en l’únic català en aconseguir finalitzar la brutal prova. Hores d’ara es sitúa al checkpoint 4 situat a la localitat d’ Alston, aproximadament al km303, i parat des de fa nou hores per la organització. Estarem atents a la seva evolució.