L’ultrafondista egarenc es converteix en el primer corredor en recórrer -i guanyar- els 1000 quilòmetres de la Monarch’s Way Ultra, al Regne Unit. A més, compleix amb èxit el seu repte solidari.

La tercera edició de la Monarch’s Way Ultra va donar el tret de sortida el passat 19 de maig en la localitat de Worcester (Regne Unit) i ressegueix les 615 milles (990km) -1.016km reals- i 10.000m de desnivell positiu que cobreixen la Monarch’s Way fins la localitat de Shoreham-by-Sea, seguint aproximadament la ruta històrica que va utilitzar el rei Carles II quan fugia de Cromwell al ser derrotat a la batalla de Worcester.

Onze valents van ser de la partida i només quatre seran els que completaran aquesta increïble gesta. La primera meitat de la cursa ha estat dominada per John Stoker, però el pas dels quilòmetres i el cansament van fer estralls en el britànic que defalliria més endavant. Oriol Antolí, que fins aleshores s’havia mantingut en segona posició, va prendre el relleu al capdavant cap al quilòmetre 500 i ha anat avançant sense oposició, completant amb un temps de 12 dies, 10 hores i 32 minuts. D’aquesta manera enceta el palmarès d’aquesta brutal prova ja que ningú abans, en les dues edicions anteriors, ho havia aconseguit.

 

L’èxit d’Antolí no només ha estat esportiu. Darrera de la seva participació hi havia un transfons solidari: la de recaptar tants diners com quilòmetres té la cursa per a l’entitat Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca), destinada a l’assistència i la promoció integral d’adults amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràl·lisi cerebral. Pel que hem pogut saber, la fita ha estat aconseguida amb escreix i encara resta oberta a noves aportacions a través d’aquest enllaç.

Oriol Antolí suma així una nova fita al seu extens currículum esportiu, amb participació de proves d’ultraresistència extrema com el Tor des Geants, Goldsteig Ultra Race i Wibolt entre d’altres.

Imatges cedides per Organització i Sílvia Pou:


Notícies relacionades:

Monarch’s Way Ultra: Els 1000 quilòmetres solidaris d’Oriol Antolí

L’egarenc Oriol Antolí, quart a la temible Goldsteig Ultra Race

Oriol Antolí, kaiser a la Wibolt alemanya

“No havia viscut mai un temporal de pluja i vent com a The Arc of Attrition”