Un any més, Els Bastions no han defraudat. La vall de Ribes es mostrava exhuberant vestida amb les seves millors gales, amb neu a les parts més altes de l’itinerari, recoberta en gran part per un verd tapís i amb aigua que brollava amb força per totes les seves ramificacions fent la delícia dels 1.100 corredors participants, rècord absolut de l’esdeveniment. Tampoc va faltar a la cita el mal temps, amb una curta però intensa pluja acompanyada de calamarsa, que va obligar a l’organització a neutralitzar un tram del recorregut durant la tarda de dissabte.

© Jordi Santacana Fotografia

El plat estrella va ser la modalitat Ultra, reduïda per seguretat fins als 93 quilòmetres i 6.005m de desnivell positiu. En l’apartat masculí, Guillem Ayats va ser el gran dominador durant els primers seixanta quilòmetres, però una lesió a les lumbars el deixaria en fora de joc. Xevi Vidal prendria el relleu al capdavant junt amb David Liesa i ambdós protagonitzarien un emocionant frec a frec per a la victòria. Vidal aconseguiria el triomf amb un temps de 13h20’45”, a tant sols cinc minuts del seu adversari. La tercera posició també estaria disputada durant gran part del recorregut entre Jordi Delgado i Jose Manuel Torrico que, finalment, decidirien compartir podi amb un temps de 13h54’35”. En dones, Ester Franch va dominar de cap a cap i no va donar cap opció a les seves rivals, embutxacant-se la victòria amb un temps de 17h0928″ i sumant així un nou triomf en aquesta temporada després de l’aconseguit a l’Ultra Montseny. Gina Julià faria una molt bona segona part del recorregut i saborejaria la segona posició en 18h11’57”, mentre que Sara Codina es faria amb el bronze catorze minuts després.

La modalitat Trail, de 70 quilòmetres i 4.876m de desnivell positiu, va tenir com a gran guanyador a Juan Pérez Torreglosa, que arribava a la prova catalana en silenci però demostrant el perquè és l’actual campió d’Andalusia d’ultratrail. I no ho va tenir gens fàcil davant de rivals com el vasc Unai Vallejo i el manlleuenc Benet Pous, segon i tercer respectivament, que li van lliurar un disputat enfrontament. L’apartat femení va tenir una victòria aclaparadora de l’andorrana Aida Fornieles, que corria en un terreny que li és força favorable. Clàudia Tremps i Jone Urkizu completarien un podi femení de luxe.

Si disputada va ser la modalitat ultra, en la distància Marathon van saltar espurnes en el duel Òscar Carrasco i Genís Zapater, amb victòria del primer per tant sols quatre segons! mentre que Àngels Llobera s’emportaria el triomf folgadament en fèmines. Adrià Prat i Heura Piñol tancarien el reguitzell de modalitats com a guanyadors de la Short Trail.

Classificacions Els Bastions 2018

Foto portada © Monica Morell | Six Pro®