Les Estacions de Trail®, Trail Zone® o Centres d’Entrenament s’han instaurat a Catalunya per a la pràctica del trail running. Cada una amb una filosofia diferent però totes amb un objectiu comú: fer conèixer el territori del nostre pais a través de circuïts permanents. És per això que iniciem una sèrie de capítols on us mostrarem totes les possibilitats de cada zona i on podreu preparar els vostres objectius. 

Formada per les poblacions de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, la Vall de Ribes s’ha convertit en un enclavament privilegiat del Pirineu oriental per a la pràctica dels esports de muntanya. Sobretot, i cada cop més, de la pràctica del trail running. És per això que l’empresa Espai Trail, liderat per l’ex-corredor de la Selecció Catalana Xevi Guinovart, i amb el recolzament de l’Ajuntament de Ribes de Freser, ha decidit crear un conjunt de rutes de trail running que permetrà conèixer a fons la Vall de Ribes i gaudir dels seus racons més emblemàtics.

Trobarem fins a 18 circuits diferents -sumant més de 240 quilòmetres i 17.510m de desnivell positiu- dividits per distància i dificultat, amb cinc itineraris familiars, quatre de curta i mitja distància, tres de llarga distància i dues verticals que us permetrà conèixer el patrimoni natural del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser, la Serra de Montgrony i Serra Cavallera.

La informació detallada dels circuits, amb track, fotografies i descripció, la trobareu en aquest enllaç.

Open Trail Races: el cronometratge del futur

Actualment i d’entre aquestes 18 propostes de trail running, dues les podreu disfrutar a través de l’aplicació OTR: la Vertical Vall de Ribes, amb un ascens directe al Taga (2.040m) des de Ribes de Freser; i la Vall de Ribes 10XS, en un circuit ràpid i explosiu per les rodalies de la capital ripollenca. Aquest sistema permetrà, a través del Bluetooth del telèfon mòbil, cronometrar la vostra participació durant tot l’any i comparar-te amb altres corredors al pas per cada punt de control amagat per l’itinerari. Aquesta aplicació no necessita ni connexió a internet ni el GPS activat. Per activar OTR només caldrà registrar-se a través del web oficial i anar al punt de sortida de la ruta.


Fitxa tècnica:

Circuits: 18
Circuits amb competició on-line: 2
Senyalització: No. Cal fer servir track o indicacions pàgina web.
Aigua: En tots els itineraris podem proveïr-nos.
Serveis: Dutxes al pavelló municipal (Informació Tel. Oficina Turisme 972 727 728). Pròximament hi haurà una xarxa de restaurants de la zona on poder menjar per als usuaris de Trail Zone.