Avui ens dirigirem a les illes Balears i, concretament, a l’illa d’Eivissa. Segur que molts de vosaltres la coneixereu per les discoteques i l’ambient festiu, però també per la bellesa de les seva costa, cales de somni i aigua transparent. 3 días Trail Ibiza ens presenta un esdeveniment que ens permetrà conèixer tot el patrimoni natural que ofereix l’illa en el seu meridional oest a través de tres etapes.

La cinquena edició es celebrarà del 30 de novembre al 2 de desembre i tindrà com a bases les localitats de Sant Antoni de Portmany i Eivissa. L’esdeveniment ha crescut amb els anys i ha sofert una metamorfosi fins a consolidar el format actual:

L’etapa nocturna de divendres tindrà un recorregut de 9,8 quilòmetres i 129m de desnivell positiu i ens permetrà conèixer les rodalies del municipi de Sant Antoni. Una etapa curta i divertida favorable als corredors més ràpids.

La segona jornada presenta fins a tres modalitats diferents. La ultra, de 88 quilòmetres i 3.704m de desnivell, representa el plat més fort. Amb sortida a Sant Antoni i arribada a la localitat d’Eivissa els participants coronaran els cims més representatius de l’illa, com Sa Capelleta, Sa Talaia, Puig d’en Serra i Serra Grossa i correran per les platges més autentiques d’Eivissa, com cala Tarida i cala Compte. Les vistes que ofereix tot l’itinerari són espectaculars, sobretot des de Sa Talaia -punt culminant amb 475m d’alçada- on pràcticament es pot albirar la totalitat del perímetre de l’illa. La marató, de 47 quilòmetres i 2.258m de desnivell positiu, tindrà com a sortida la localitat d’Es Cubells i, aprofitant el mateix recorregut que la germana gran, arribarà fins a Eivissa. Des de San José sortirà la mitja marató per realitzar l’últim tram de l’itinerari.

Ja amb el cansament acumulat dels dos dies anteriors, la jornada dominical tindrà una etapa de 10 quilòmetres i 338m de desnivell positiu pel casc antic d’Eivissa, descobrint els valors històrics del municipi declarats Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO com Dalt Vila i la Necrópolis de Puig des Molins.

Els corredors que finalitzin la Ultra Trail obtindran 4 punts ITRA per córrer l’Ultra-Trail du Montblanc, així com els que completin els 47km de dissabte i les altres dues etapes. Els que aconsegueixin finalitzar les tres proves obtindran 5 punts.

Ja podeu fer les inscripcions a través del web de l’organització.