Oriol Antolí, kàiser a la Wibolt alemanya

2356

El corredor terrassenc de trenta-tres anys Oriol Antolí, es va proclamar vencedor d’una de les curses de llarga distància més llargues d’Europa, la WiBolt alemanya (Wiesbaden-Bonn) de 555 quilòmetres i 19.000 metres de desnivell positiu. Antolí va ser el més ràpid d’entre els vint-i-dos participants i va creuar la línia d’arribada amb un temps de 135 hores i 59 minuts, quatre hores menys que l’alemany Jürgen Schneider, únics dos corredors que van completar el recorregut. Aquesta va ser la seva arribada triomfal:

“La WiBolt 555k és la germana gran de la 320k, que es ve celebrant des de fa cinc anys. El recorregut parteix de Rolands Bogen, a les proximitats de Bonn, i baixa per la llera esquerra del riu Rin fins a Bingen pel sender de gran recorregut Rheinburgenweg, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i en el que destaquen els més de vint castells i fortaleses que trobem pel camí. Després realitza un tram de més de cinquanta quilòmetres fins a enllaçar amb el sender de gran recorregut Rheinsteig, que ens portaria de Wiesbaden a Bonn, on predomina el terreny vinícola com el de Rheingau i camins més rocosos, tot i que en general combina amb terreny de baixa muntanya i boscos força ombrívols”.

Val a dir que, per participar a aquest brutal repte, només es pot a través d’invitació i presentant un currículum amb experiència en aquest tipus de proves. “La meva participació a la WiBolt va ser per casualitat, ja que buscava una prova de llarga distància tipus Tor des Geants i la vaig trobar a través d’una pàgina web. Em va atraure molt la idea de fer una cosa diferent i conèixer llocs nous”. Oriol Antolí ha finalitzat proves de gran envergadura com el Tor des Géants, l’Echappee Belle o l’Ultra-Trail du Montblanc.