Jordi Alís i Núria Gil guanyen l’OTSO Travessa d’Encamp

2060

Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) i Núria Gil (CE L’Areny) s’han imposat aquest diumenge en la 37a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, una de les curses per muntanya més antigues d’Andorra. La cursa ha inaugurat la XXXIIa Copa d’Andorra de Curses de Muntanya.

La cursa s’ha celebrat amb totes les mesures de seguretat adients davant la pandèmia de la COVID-19. Els 300 corredors han pres la sortida de manera esglaonada cada 20 segons i l’ús de la mascareta ha estat obligatoria durant la competició quan no es podia mantenir una distància de seguretat d’entre cinc i deu metres.

La modalitat de 21 quilòmetres potser era la que presentava millor cartell. Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) s’ha endut el triomf parant el crono en 2 hores, 14 minuts i 24 segons. Només vint segons després arribava l’andorrà Arnau Soldevila mentre que Martí Lázaro (Cos360-Montanyà) ha quedat en tercera posició amb un temps de 2h15’19”. Pau Capell (The North Face) finalment es faria amb la setena posició.

La victòria femenina ha estat per Núria Gil (CE L’Areny), que demostrava el perquè és l’actual campiona de Catalunya de raquetes de neu. La corredora catalana s’imposava amb un temps de 2 hores, 44 minuts i 46 segons. La segona posició ha estat per la madrilenya Fátima de Diego en 2h45’46” i, molt més distanciada, creuava la línia d’arribada Queralt Riba (Club Excta. Ripoll) amb un temps de 2h47’42”.

Roger Comellas i Magali Salomon s’han endut els llorers de la cursa d’11 quilòmetres mentre que Carlos Gámez i Flora Tissier ho farien en la de sis quilòmetres.

Foto portada: Jordi Alís