La Berga Rasos Berga Memorial Xavi Batriu ha estat la cursa escollida per la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) per a acollir el segon campionat de Catalunya de Trail. Si els efectes de la pandèmia no ho impedeixen, la cita serà a Berga (Berguedà) el pròxim 9 de maig de 2021.

Cal recordar que l’esdeveniment, organitzat pel Club Esquí Berguedà i la Joventut Atlètica Berga (JAB), ja va albergar el passat mes de setembre el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya de la FEEC amb victòries per a Núria GilJosep Morales.

La categoria absoluta es disputarà en un recorregut de 26 quilòmetres i 1.800 m de desnivell positiu, amb sortida i arribada a la ciutat de Berga. Els corredors s’enlairaran fins al punt més alt de l’estació d’esquí de Rasos de Peguera per tornar a retornar al centre de la capital berguedana.

Els actuals campions de Catalunya de l’especialitat, Aleix Domènech (CA Olot) i Núria Gil (CA Granollers) van inaugurar el palmarès en el Trail Ulldeter al mes d’agost. Victòria que els va servir per a formar part de la Selecció Catalana de Trail que va participar al Campionat d’Espanya per Autonomies.

A més de la categoria absoluta els més joves també podran participar de la màxima competició amb dos recorreguts adaptats per a les categories junior, juvenil i cadet. Els dos primers faran la Berga Queralt Berga amb una distància de 13 km i amb 800 m de desnivell positiu que portarà als esportistes fins al Santuari de Queralt com a punt més alt. El circuit cadet serà de 8 km amb 450 m de desnivell positiu en l’anomenada mini Berga Queralt Berga desviant els esportistes a la capella de Sant Joan.