Núria Gil (CE L’Areny) i Josep Morales (AE Mountain Runners) s’han proclamat com a nous campions de Catalunya a l’imposar-se a la clàssica Berga-Rasos-Berga. La cursa, organitzada pel Club Esquí Berguedà, s’ha celebrat sota unes estríctes mesures d’higiene i amb sortides esglaonades.

Més de 250 corredors han pres part de la categoria absoluta en un recorregut de 26km amb 1800m de desnivell positiu. La cursa ha portat als participants des de Berga fins el punt més alt del Rasos de Peguera, tot passant per llocs amb encant com el mirador de la Figuerassa, els Rasets, Campllong o el Santuari de Queralt.

Un campionat i rècord de la prova

Josep Morales (AE Mountain Runners) ha hagut de suar de valent per aixecar el màxim guardó català. El corredor berguedà ha mantingut una interessant disputa per la victòria amb Wilfred Lladó, Marc Traserra i Xavi Tomasa, que s’han jugat el campionat en l’últim descens del Santuari de Queralt a Berga. Finalment, Morales (AE Mountain Runners) guanyaria la partida amb un crono de 2h 22’42”. El sots-campionat se l’enduria a l’esprint Wilfred Lladó (CEM La Cameta Coixa) amb 2h 23’38”, que prenia una avantatge de tan sols 19 segons respecte Marc Traserra (CE Voltraganès ARS).

Tot i això, la victòria de la prova ha estat per l’andalús Juan Javier Jiménez, que tot i sortir en el segon calaix, aconseguiria el triomf amb un estratosfèric temps de 2h 19’39”, establint un nou rècord al circuit i rebaixant en més de 3 minuts l’anterior registre d’Oriol Cardona.

Si la cursa masculina ha estat força disputada, la femenina només ha tingut un nom: Núria Gil (CE L’Areny). Tot i els esforços de Núria Hospital (Club Camí dels Ibers) i Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa) per empaitar-la, el domini de Gil ha estat aclaparador i no ha deixat opció a les seves rivals. Núria Gil (CE L’Areny) s’ha alçat com a nova campiona de Catalunya amb un temps de 2h 52’52”. La segona posició ha estat per Núria Hospital (Club Camí dels Ibers) en 2h 58’54”, mentre que Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa) pujaria al tercer esglaó del podi parant el crono en 3h 00’32”.

Classificacions Berga-Rasos-Berga 2020

Els més joves apreten fort

A més, els més joves han pogut participar de la màxima competició nacional amb dos recorreguts adaptats per a les categories Júnior, Juvenil i Cadet. Els dos primers han realitzat la Berga Queralt Berga amb una distància de 13km i amb 800m de desnivell positiu, mentre que el circuit cadet ha seguit un traçat de 8km amb 450m de desnivell positiu en l’anomenada mini Berga Queralt Berga.

Pau Guitart (CE Berguedà) i Mireia Lüscher (UE Vic) guanyarien la prova juvenil, Josep Miret (UE Urgellenca) i Carla Esclusa (AE Mountain Runners) la modalitat júnior, mentre que Iü Net (AE Trail Xics Montseny) i Berta Guitart (AE Mountain Runners) es farien amb la victòria cadet. Apunteu aquests noms que de ben segur els sentirem molt a parlar en un futur!

Una cursa en homenatge a Xavier Batriu

La Berga-Rasos-Berga d’enguany ha servit per retre un homenatge al desaparegut Xavi Batriu. Batriu va perdre la vida el passat mes de febrer en un accident després d’una vida dedicada al món de la muntanya i al Club Esquí Berguedà. En memòria seva, el club ha realitzat una cursa de descens, que ha baixat des del Rasos directament a Berga.