Edurne Zazpe i Eduard Barrios es van proclamar aquest diumenge 27 de setembre vencedors del Trailseries l’Albiol, segona prova del Circuit Evadict Trailseries21K 2020. I és que, malgrat les dificultats i adversitats pròpies d’aquesta època de pandèmia, finalment el 29 d’agost passat arrencava una nova edició del circuit Trailseries, enguany amb el patrocini d’Evadict, la nova marca de material de trail de la cadena Decathlon.

Tant la primera cita de la lliga, celebrada a Prades, com aquesta segona disputada al poble del Baix Camp, han tingut una gran acollida. S’han rebut esportistes de tot el Catalunya, tancant inscripcions molts dies abans del previst en ambdós casos.

La cursa d’ahir es va disputar en un ambient ventós i força fred, que va ser la tònica durant tota la jornada. Però això no va ser un impediment perquè corredors i corredores pugessin ben d’hora a l’Albiol amb ganes de córrer per la muntanya. I és que el protocol COVID que marca el desenvolupament d’aquestes curses fa que les sortides siguin de forma individual, cada 20-30 segons, per tal que els corredors es trobin amb el menor nombre de participants durant el recorregut, fent que aquest tràmit s’allargui més de dues hores. Fins que no han corregut 50m des de la sortida i 50m abans d’entrar a meta, estan obligats a dur en tot moment la mascareta, així com procedir el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en els mateixos punts. Les cerimònies de lliurament de premis es fan únicament amb els corredors i corredores que han obtingut premi, un temps considerable des de l’inici de la cursa ja que s’ha d’esperar pràcticament a l’arribada de tothom per donar per bons els resultats. És a dir, el que ara arriba el primer no té perquè ser el primer de la cursa.

Si entrem pròpiament en la part esportiva de la jornada, en categoria masculina Barrios va completar els 20km en 1:41:06, seguit de d’Aleix Solé (1:41:20) i de Sergi Bel (1:45:59). En fèmines Zazpe (2:09:40) va obtenir més de deu minuts de marge sobre Irene Rubió (2:20:25), mentre que el podi el va completar Ainara Galarza (2:25:13). Com és habitual durant les Trailseries, també es disputava una cursa més curta, en aquest cas de 12km. En categoria masculina, triomf d’Oriol Ferré (1:08:25) per davant d’Oriol Gibert (1:09:44) i Isaac Martínez (1:11:25). En categoria femenina la victòria fou per a Sheila Sánchez (1:27:45), que va estar acompanyada al podi per Eva Elias (1:29:29) i Cinta Golorons (1:31:33), primera corredora local també. Com és habitual, el recorregut de 12km també era obert a caminadors i, a més, hi va haver una Start Trail de 5km de caràcter familiar, la qual va registrar la participació de més de 30 famílies.

La prova estava organitzada per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-seca, amb la producció tècnica de Naturetime i la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de l’Albiol, va acollir 300 esportistes, entre totes les distàncies, que és l’aforament màxim permès pel protocol COVID.