Sis corredors catalans buscaran l’or al Campeonato de España de Trail RFEA

1270

El municipi canari de El Paso (La Palma) acollirà, el pròxim 3 d’octubre, el sisè Campionat d’Espanya de Trail Running Absolut i Màster de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA). L’esdeveniment es convertirà en l’únic campionat estatal de curses per muntanya en linia – la FEDME va suspendre el seu- que se celebrarà enguany a causa de la pandèmia que tots coneixem. Aquest fet es convertirà en una taula de salvació per a la gran majoria de corredors elit del panorama estatal. La cursa està organitzada per l’Ajuntament de El Paso i amb la col·laboració de la Direcció General d’Esports del Govern de Canàries i el Cabildo de La Palma.

A causa de les excepcionals circumstàncies, la prova ha limitat la seva participació a 100 corredors de categoria absoluta i màster i tots hauran de tenir en curs la llicència nacional RFEA o llicència de Trail Running d’àmbit estatal. A més, i per prevenció, els atletes inscrits hauran de presentar una PCR negativa que certifiqui que estan lliures de patir coronavirus amb un termini màxim de 96 hores abans de viatjar a la Palma.

D’entre els cinquanta corredors que figuren en el llistat provisional de la cursa, hi haurà lo milloret de casa nostra. La delegació catalana estarà formada per Gisela Carrión (CE Penedès), Mònica Vives (CE Penedès), Marta Molist (CA Granollers), Montse Martínez (Independent), Abel Carretero (CE Penedès) i Andreu Simón (CA Olesa).

El nivell dels corredors és excels i es preveu una bonica lluita per les medalles. Quant a la cursa femenina destaquen noms com Azara García, Virginia Pérez i Oihana Kortazar; mentre que en la masculina hi prendran part corredors de renom com Zaid Ait Malek, Santiago Mezquita i Borja Fernández, entre d’altres.

Els corredors competiran en la distància marató en un recorregut de 44 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 2.992 m. Els corredors transitaran per alguns dels paratges més emblemàtics i bells del centre de l’illa de la Palma, com la muntanya del Bejenao, el dur ascens al Reventón, la Cumbre Vieja, el Llano de los Jables o l’emblemàtic Pino de la Virgen, tenint sempre tots com a referència la joia natural de la Caldera de Taburiente, lloc per on transcorre part del recorregut.

Antecents catalans

Des que en 2015 s’inaugurés el palmarès d’aquest Campionat, alguns esportistes catalans hi han pres part amb resultats força satisfactoris: tres medalles d’or aconseguides per Albert Pujol (2019), Tòfol Castanyer (2016) i Mònica Vives (2018) i dues de plata guanyades per Eugeni Gil (2019) i Anna Comet (2017). Montse Martínez (4a 2017 i 5a 2016 i 2018) i Edu Hernández (6è 2019) han estat els altres resultats més destacats.