Andreu Simón (CA Olesa) i Gisela Carrión (CE Penedès) s’ha proclamat campions d’Espanya de Trail de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA) després de guanyar la prova El Reventón, celebrada al municipi de El Paso (La Palma).

El primer terç de cursa ha estat força emocionant, on Zaid Ait Malek (Mobel Automenor RT), Alejandro Forcades i el mateix Andreu Simón han protagonitzat un frec a frec interessant. Ha estat en la pujada al Reventón (km18), on Simón ha fet un canvi de ritme i ha anat augmentant la distància fins a travessar la línia d’arribada amb un temps de 3 hores, 38 minuts i 47 segons, establint a més el rècord del traçat. Sensacional cursa del català que pren el relleu d’Albert Pujol com a nou campió d’Espanya de Trail de la RFEA.

“Arribava sense sensacions de cursa, encara que és veritat que entrenant he fet els deures. L’any passat vaig estar aquí, així que coneixia més o menys el recorregut, pel que m’he dedicat a fer la meva cursa i esperar que el ritme fos prou bo per a endur-me la victòria. I així ha sigut. El meu entrenador, Rafa Flores, ha tingut molta paciència i m’ha tret el millor  de mi”. 

En un any estrany quant a competició, sembla que els reptes a Pedraforca i Carros de Foc han ajudat a fer que Andreu Simón sumés així un nou èxit a la seva trajectòria esportiva.

La segona posició ha estat per Alejandro Forcades amb un temps de 3:42:47, mentre que el bronze ha estat per Borja Fernández parant el crono en 3:45:40. Abel Carretero (CE Penedès) finalment ha aconseguit la sisena posició.

Andreu Simón s’ha proclamat nou campió d’Espanya de Trail Running. Pic: Territorio Trail Media

Gisela Carrión, nova campiona d’Espanya de Trail Runnning

Si Andreu Simón ha donat un cop sobre la taula a mitja cursa, Gisela Carrión (CE Penedès) ha demostrat tenir la paciència i perseverança per arrabassar en els últims quilòmetres una cursa que tenia guanyada Oihana Kortazar. La corredora basca ha dominat des del principi amb un avantatge de tres minuts davant el grup de perseguidores, com Azara García, Marta Molist i la mateixa Carrión. Però Kortazar ha vist alentir el seu ritme fins a ser atrapada per Gisela Carrión a falta de tres quilòmetres del final.

Gisela Carrión (CE Penedès) ja no s’ha guardat res esprement-se fins a proclamar-se campiona d’Espanya de Trail Running amb un temps de 4 hores, 11 minuts i 11 segons. Oihana Kortazar (Durango Kirol Taldea) entraria pocs segons després (4:11:50). Gran cursa també de Marta Molist (CA Granollers), que es duria el bronze com a premi a una carrera regular, amb un temps de 4:12:47.

“Només he tingut quatre setmanes per entrenar-la a consciència, però només estar aquí rodejada de les millors ja és un premi. Esperem que aquest Campionat sigui un abans i un després quant a competició en un any estrany per a tots”, declarava Gisela Carrión només acabar la cursa.

Mònica Vives (CE Penedès) travessaria la línia d’arribada en sisena posició, mentre que Montse Martínez ocuparia el setè lloc de la classificació femenina.

Els corredors han competit en un recorregut de 44 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 2.992 m, transitant per alguns dels paratges més emblemàtics i bells del centre de l’illa de la Palma, com la muntanya del Bejenao, el dur ascens al Reventón, la Cumbre Vieja, el Llano de los Jables o l’emblemàtic Pino de la Virgen.

Resultats Campeonato de España de Trail Running 2020

Més medalles per corredors catalans

Les medalles d’ Andreu Simón, Gisela Carrión i Marta Molist se sumen als ors aconseguits per Albert Pujol (2019), Tòfol Castanyer (2016) i Mònica Vives (2018) i dues de plata guanyades per Eugeni Gil (2019) i Anna Comet (2017).