La Berga-Rasos decidirà l’estatal de Trail Running

1045

El proper dissabte 7 de maig, la capital berguedana tornarà a ser l’epicentre de les curses per muntanya amb la disputa de la Berga Rasos Berga, Memorial Xavi Batriu. La prova albergarà per primer cop el Campionat d’Espanya de Trail Running per Federacions Autonòmiques de la RFEA, la qual cosa comportarà que els millors corredors estatals vinguin a competir a la clàssica de Berga.

La categoria absoluta es disputarà sobre un recorregut de 26 quilòmetres i 1.760 m de desnivell positiu, amb sortida i arribada a la ciutat de Berga. Els corredors s’enlairaran fins el punt més alt de l’estació d’esquí de Rasos de Peguera, tot passant pel mirador de la Figuerassa, i retornarà al centre de la capital berguedana pel santuari de Queralt. Recordem que el rècord del circuit està en mans de Juan Javier Jiménez (2:19:39) i Clàudia Sabata (2:47:31)

A més de la categoria absoluta els més joves també podran participar de la màxima competició amb dos recorreguts adaptats per a les categories sub23 i sub20. El primer ho farà en la Berga Queralt Berga amb una distància de 13 km i amb 800 m de desnivell positiu que portarà als esportistes fins al Santuari de Queralt com a punt més alt. El circuit sub20 serà de 8 km amb 450 m de desnivell positiu en l’anomenada mini Berga Queralt Berga desviant els esportistes a la capella de Sant Joan.

Una cursa de campionat

Si bé en 2020 servia per coronar a Núria Gil i Josep Morales com a campions de Catalunya de la FEEC, en 2021 seria la mateixa Gil i Edu Hernández els que guanyarien el màxim guardó català però aquest cop pel campionat de la FCA. Una guerra entre Federacions que n’ha sortit clarament beneficiada la prova, que ha pogut comptar amb els millors corredors de casa nostra.

Aquest cop no serà diferent. La Selecció Catalana de la FCA portarà un equip força competitiu per intentar repetir els èxits dels anteriors campionats estatals, on acumula 4 ors absoluts (masculí 2019, 2021 i femení 2019-2020) i 1 plata (femení 2021).

L’equip absolut estarà format per: Miquel Corbera, Oriol Cardona, Marc Traserra, Roger Comellas, Marc Pinsach, Núria Gil, Anna Comet, Mònica Vives, Georgina Gabarró i Núria Artells. Clàudia Sabata serà baixa d’última hora per lesió.

A més dels components de l’equip català, entre els favorits comptem amb Mario Olmedo, Zaid Aid, Alex Garcia, Pablo Villalobos i Alejandro Forcades en homes; en dones destaquen noms com Moana Kheres, Julia Font, Maria Ordoñez i Sara Alonso.

L’equip sub-23 també intentarà repetir el bon paper de l’edició passada, on es va proclamar campió masculí i sots-campió femení. Per a aquesta ocasió, l’equip dirigit per Alfonso López ha convocat a Arnau Montaner, Daniel Castillo, Arnau Aranda, Maria Carner, Laia Montoya i Sara Roca.

I en categoria promoció (sub-20) hi prendran part Jan Castillo, Jan Torrella, Pau Valdepeñas, Blanca Batlle, Carla González i Gabriela Lasalle.

Val a dir que cada equip pot estar format per cinc components i tres en categories inferiors. Per establir la classificació final absoluta se sumaran els tres millors resultats, mentre que en sub23 i promoció se sumaran els dos millors resultats.

Text: Albert Torrent. Foto: Marc Elias

Palmarès Berga-Rasos

2021 Eduard Hernández Núria Gil
2020 Juan Javier Jiménez Núria Gil
2019 Ivan Camps Clàudia Sabata
2018 Roger Embid Neus Claret
2017 Marc Vilà Clàudia Sabata
2016 Oriol Cardona Clàudia Sabata
2015 Josep Rovira Neus Claret
2014 Josep Rovira Alba Xandri
2013 Rafa Parés Judit Franch