El proper dissabte arrencarà una nova edició de la Catalonia Ultra Cup amb novetats força destacables, entre d’altres del nou sistema de puntuació que la farà encara més competitiva i disputada.

L’Ultra Trail Montnegre-Corredor serà l’escenari de la primera prova de la competició. Una competició que treballa per ser el campionat de referència a Catalunya. En Pere Tutusaus, director de la UTMC, es mostra satisfet d’incloure la seva prova al calendari: “La Catalonia Ultra Cup ens fa guanyar prestigi, però alhora ens fa treballar de valent per ser una prova de qualitat. Estem molt contents amb la resposta dels corredors, amb una participació que rondarà els 600 participants, duplicant el nombre de l’edició passada. Esperem que sigui tot un èxit”.

Amb sortida i arribada a Vallgorguina (Vallès Oriental), el recorregut realitzarà una gran volta de 112km i 6.085m de desnivell positiu (descarregueu el track oficial aquí) pel Parc Natural de Montnegre-Corredor i visitarà indrets de gran bellesa com el Santuari de Corredor, Olzinelles, Sant Martí del Montnegre o la Creu de Canet, una magnífica balconada des d’on val la pena parar a respirar i contemplar l’excels Mar Mediterrani. Com a novetats respecte l’edició anterior s’inclourà l’ascens al sostre comarcal del Maresme, el Turó d’en Vives (765m), que juntament amb el Turó Gros (766m) constitueixen els punts més àlgids del recorregut. També visitarà una de les ermites més boniques del Montnegre, la de Sant Esteve d’Hortsavinyà.

En quant als favorits per la victòria en aquesta segona edició, Miguel Ángel González  i Laia Díez (Team Coreevo) s’alcen com els principals candidats a revalidar la victòria de la temporada passada. Però no ho tindran gens fàcil. En categoria masculina destaquem la participació de l’actual campió de Catalunya d’ultratrails Carles Sánchez (AE Mountain Runners del Berguedà) o el combatiu Marc Larroya (AE Icària), que va abandonar la prova per una inoportuna lesió quan liderava l’edició passada. En categoria femenina, Núria Bermúdez (Rios Running Les Franqueses), Marta Prat (CE Oló) i Miriam Moreno (GM Arenys de Munt) buscaran la seva oportunitat.

Alhora, es disputaran dues modalitats més: la Marató (44km i D+2.571m) i la Mitja Marató (22km i D+1.356m).

Ultres Catalunya hi serà present com a mitjà oficial de la Catalonia Ultra Cup i us informarà puntualment del desenvolupament de la modalitat ultratrail a través del nostre compte de Twitter.