La Catalonia Ultra Cup 2016 innova amb la incorporació d’un nou sistema de puntuació

2231

El proper 6 de febrer arrencarà la segona edició de la Catalonia Ultra Cup amb la celebració, a Vallgorguina (Vallès Oriental), de la primera de les sis proves que conformaran el calendari aquest 2016: la Ultra Trail Montnegre Corredor, on encara resten obertes les inscripcions fins el proper 31 de gener.

Una de les novetats interessants d’aquesta propera edició és la incorporació d’un nou sistema de puntuació, que la faran més atractiva i interessant per aconseguir el podi final. En David Teixidó, mànager general de Xalenx -empresa coordinadora de la competició-, ens fa cinc cèntims d’aquesta novetat que només afectarà als deu primers classificats:

“Enguany afegirem el temps empleat en el càlcul dels punts obtinguts en una prova. Basada en una taula de pesos relatius al temps del guanyador, té com a objectiu incentivar el “crono” final, de forma que no sigui igual guanyar amb una diferència d’un segon que d’una hora. D’aquesta manera aconseguirem que els corredors capdavanters s’exprimeixin fins al darrer metre i la rivalitat ja no vindrà esdevinguda tant sols per la posició d’arribada si no per la diferència de temps que li pot treure al seu adversari”.

Per optar a la classificació final de la Catalonia Ultra Cup caldrà participar en un mínim de dues proves, de les que es sumaran les tres millors puntuacions obtingudes en el total de proves realitzades.

Per calcular la puntuació de cada prova es farà servir la fòrmula que podeu veure, a mode d’exemple, en les següents imatges: