La Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls, destí de corredors catalans el proper cap de setmana

2307

La VI Compressport® Trail Menorca Camí de Cavalls reunirà aquest cap de setmana a més de 1.200 participants que convertirà l’illa de Menorca en una combinació turística i esportiva perfecte, on prop d’un miler provenen de fora de l’illa –uns 200 des de Catalunya-. El poble de Ciutadella es convertirà en el centre neuràlgic de l’esdeveniment.

La prova reina serà la Camí de Cavalls que, amb 185km i 2.863m de desnivell positiu, dona la volta al perímetre de l’illa i permet conèixer els paisatges i racons més idíl·lics de l’illa. La cursa donarà el tret de sortida el divendres a les 8.30 del matí per aquells que pensen invertir un màxim de 40 hores, mentre que els més ràpids sortiran a les 14.30 del migdia amb un temps màxim per completar la volta de 34 hores. Entre els favorits trobem noms com Eugeni RosellóAntoine Guillon, Christophe Le Saux, Telmo Veloso, Casey Morgan o Juanjo Larrotxa en categoria masculina, mentre que en l’apartat femení destaca la presència de Laia Díez, que arriba a la cita després de la seva experiència a Marathon des Sables, així com de Gemma Avellí i Susana Simoes com a grans candidates al podi.

A la una de la matinada de dissabte donarà el tret de sortida de la Trail Menorca Costa Nord, de 100km i 1.796m de desnivell positiu. La prova tindrà la sortida al port de Maó -el segon port natural més gran del món- i permetrà conèixer els racons més salvatges i desconeguts de l’illa. Destaquem la participació del vigatà Mia Carol, campió d’Espanya de 100 quilòmetres en ruta i un autèntic expert en aquesta distància.

A les vuit del matí arrencarà la Trail Menorca Costa Sud, de 85km i 1.124m de desnivell positiu. La sortida es realitzarà al poble de Es Castell i recorrerà la part sud de l’illa a través de platges de somni com Punta Prima, Sant Tomàs, Cala Mitjana i Son Xoriguer, entre altres.

El Trekking Costa Sud (55km D+529m) i Trekking Costa Nord (37km D+565m) aglutinaran la major part dels inscrits, dels que destaquem la participació de Pau Bartoló i Pau Capell.

Foto portada (c) Marta Bacardit Photography