La Garmin Epic Trail 2023 portarà novetats en la modalitat Ultra

La prova estrena un nou recorregut de 62 quilòmetres i 4.500 metres positius amb un itinerari espectacular on es combinen els boscos, les crestes i els racons més impressionants de la Vall de Boí

999
La Garmin Epic Trail tornarà a mostrar els millors paratges de la Vall de Boí. Foto: Marc Sixto

La Garmin Epic Trail Vall de Boí tornarà a portar els corredors a descobrir els cims i les crestes més destacades d’aquesta zona del Pirineu de Lleida, molt propera al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El bucòlic poble de Barruera (Alta Ribagorça) tornarà a ser l’epicentre de l’esdeveniment els dies 1 i 2 de juliol de 2023.

El nou circuit ‘ultra’ serà de 62 quilòmetres i 4500 metres de desnivell positiu, amb un itinerari espectacular on es combinen els boscos, les crestes i un pas inigualable pel Circ de Pessons, vorejant els llacs d’un dels racons més impressionants de la Vall de Boí.

La cursa manté l’esperit i la personalitat de totes les proves que composen el programa de la Garmin Epic Trail, amb una combinació de terrenys, paisatges i un lligam molt valuós amb els pobles de la vall. Es conserven els trams aeris de carenes i crestes, el primer coronat per la Pica Cerví de Durro de 2.656m i el segon pel Tuc de Moró de 2.739m. A la segona meitat del recorregut és on apareix la novetat més important amb el pas de la Collada de Pessó que a 2.700 metres donarà accés al Circ de Pessó, on els corredors vorejaran els Estanys de Pessó sota l’atenta mirada de cims emblemàtics com el Gran Pic de Pessó o el Tuc de Carants. Els darrers quilòmetres incorporen el Camí del Pago que connecta els pobles de Boí i Durro oferint una magnífica perspectiva sobre la vall.

El programa de curses acollirà fins a tres modalitats més: una marató (42km D+2.800m), una mitja marató (24km D+1.900m) i una cursa més popular (12km D+500m) per l’entorn de la vall de Boí.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 28 de juny de 2023. El preu de la inscripció és de 78€ per a la Ultra, 61€ per a la Marató, 41€ per a la Mitja Marató i 21€ per la d’11K. El preu inclou samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, regal exclusiu pels finisher i servei mèdic.