Tot a punt per a la TRAILCAT 200 The Race 2023

El centre neuràlgic de l'esdeveniment es trasllada a Prades. Comptarà, a partir de dimecres 1 de març, amb alguns dels millors especialistes en megaultres com Luca Papi, Pirin Galov, Claire Bannwarth o Anita Lehmann.

919

La segona edició de la TRAILCAT200 The Race by ARChMax arrencarà el proper dimecres 1 de març amb força novetats. La prova de 200 milles (321 km), la prova més llarga que se celebra a Espanya, s’independitzarà de l’ Ultra Trail de Tarragona al costat de les altres dues grans distàncies de l’esdeveniment: 100 i 50 milles.

Prades, centre neuràlgic

Un altre canvi important serà la ubicació del centre neuràlgic de la prova, que es traslladarà a Prades (Baix Camp) guanyant més quilòmetres de muntanya en els seus recorreguts.

Les 200 milles serà el plat principal, amb 321 km i uns 8.700 m de desnivell positiu.  Amb un traçat lleugerament retocat respecte la primera edició, permetrà descobrir amb profunditat la Ruta del Cister, les Muntanyes de la Costa Daurada, el Priorat i el Parc Natural de la Serra del Montsant.

La TRAILCAT200 The Race by ARCx MAX tornarà a ser en semiautosuficiència, on només estarà permesa l’assistència externa a les zones habilitades per a tal fi. Per aquesta segona edició, l’organització ampliarà a tres bases de vida les zones de descans i menjar: Querol (km 91), Puigcerver (km 184,5) i Gratallops (km 249). La sortida es realitzarà el dimecres 1 de març a les 10 del matí i els corredors disposaran d’un total de 96 hores per a realitzar el recorregut.

Entre els corredors més destacats hi haurà els recents guanyadors de la prova, el bulgar Pirin Galov i la francesa Claire Bannwarth; així com l’italià Luca Papi, que torna a la prova tarragonina després de finalitzar en quarta posició l’edició passada, el rumanès Claudiu Beletoiu, segon a la passada 360º The Challenge canària, o el català Javi Puit. La suïssa Anita Lehmann compta amb podis en proves de llarga distància com SwissPeaks 360, The Challenge 360 o Eiger Ultra Trail, i serà la gran rival de Bannwarth.

TRAILCAT 100

La Trailcat100 s’allargarà fins els 155 km i 4.700m de desnivell positiu. Amb sortida i arribada a Prades, prendrà la sortida el divendres 3 de març a les 10 del matí, i els corredors disposaran d’un temps màxim de 48 hores per completar la volta.

El recorregut aprofitarà el primer bucle de la prova de 200 milles, passant per Puigcerver, Pratdip, Falset, Cornudella i Ulldemolins. La localitat de Gratallops (km 93,5) servirà com a únic punt de base de vida de la cursa.

Entre els corredors més destacats trobem a Juan Heredia, Carmen Palacín o l’andorrana Maria Dolsa.

50 milles pels amants de l’ultrafons

La Trailcat50, de 87km i 2.500 m de desnivell positiu, tancarà el programa el dissabte 4 de març amb un recorregut perfecte per aquells que es vulguin iniciar en l’ultradistància. Oriol Antolí, segon a la passada Trail200, serà un dels corredors més destacats.

SEGUIMENT EN VIU