La Llanera Trail reunirà més de 800 corredors pel rodal de Sabadell

828

Sabadell tornarà a gaudir aquest diumenge d’una nova festa de l’esport a la seva ciutat. La Llanera Trail, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, ha aconseguit fer-se un lloc a l’atapeït calendari de curses per muntanya del nostre país i tornarà a fregar el miler de corredors, mantenint un públic fidel disposat a gaudir del rodal de la capital vallesana. La plaça Doctor Robert de Sabadell, just davant de l’Ajuntament, serà l’epicentre de l’esdeveniment.

La cursa es desenvoluparà entre els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat en un entorn que sorprèn pel seu ric patrimoni natural i històric: boscos frondosos, corriols amagats, fonts, masies i ermites romàniques.

L’ organització consolida el programa de curses de l’edició passada, amb la disputa de la marató -la primera del calendari català-, la mitja marató i una cursa de 13 quilòmetres per a donar cabuda a tots els amants de les curses per muntanya. Amb la finalitat de seguir donant a conèixer els camins i corriols del rodal sabadellenc, s’ha incorporat alguna novetat en els traçats respecte l’any passat que la faran encara més atractiva.

La Marató, de 43km D+1280m, dibuixa un recorregut que s’allarga fins a Castellar del Vallès, tocant sostre al cim del Puig de la Creu, a 668m d’altitud, tot passant pels llocs més emblemàtics del rodal sabadellenc i castellarenc com Togores, el riu Ripoll, Can Casamada i Sant Pere d’Ullastre.

Tant la Mitja Marató de 21km D+390m, com la curta de 14km i D+240m compartiran part del recorregut de la Marató. Sens dubte, una bona opció pels amants de les curses ràpides.

L’edició d’enguany presentarà una línia de sortida d’autèntic luxe, amb corredors de força nivell com Gerard Morales, Lluís Ruiz, Llorenç Esteve, Karim Cabeo, Bernat Comas, Ismael Molina, Ragna Debats, Manu Vilaseca, Lorena Cubillas, Lídia Ramos o Elisa Mas.

La Llanera Trail serà prova puntuable per a la Copa Vallesana de Trail, campionat de curses per muntanya vallesà que es va iniciar el passat mes d’octubre i que consta de 4 proves: Primera Marató de Muntanya de Catalunya (Club Centre Excursionista Llorençà -celebrada el passat 30 d’octubre-, La Llanera Trail (Unió Excursionista de Sabadell – 22 de gener), Vallès Drac Race (Centre Excursionista de Terrassa – 26 de febrer) i La Corriols del Vallès (Club Atlètic Castellar – 5 de març).

Una cursa solidària

Com és habitual, l’esdeveniment aprofitarà per donar ressò a iniciatives solidàries. Enguany col.laborarà amb l’associació sabadellenca Obrir-se al Món (centre de serveis per persones amb autisme) amb la venda de samarretes de la cursa d’edicions anteriors a un preu de 3€.

A més, podreu córrer per l’autisme i comprar quilòmetres per ajudar a les persones amb autisme i als seus familiars a través d’aquest enllaç.

Text: Albert Torrent. Foto: Josep M. Montaner