L’ Ultra Trail Barcelona celebrarà la setena edició consolidada dins del panorama de trail a Catalunya com una de les més multitudinàries. El seu binomi i proximitat amb Barcelona els ha permès atraure a més de 1.300 participants de 30 països diferents entre les quatre distàncies que ofereix la organització.

El centre neuràlgic de l’esdeveniment ja fa anys que es va instal·lar a la localitat de Begues (Baix Llobregat), a les portes del Parc Natural del Garraf. El terreny es destaca generalment per camins i corriols tècnics, plens de pedres i exuberant vegetació, en un constant puja-baixa entre cotes de poc més de 600m del nivell del mar fins a tocar la mateixa sorra de la platja del Garraf. Can Grau, l’ ermita de la Trinitat –des d’on es pot contemplar unes magnífiques vistes del litoral català- o l’ermita de Bruguers son els punts de pas més emblemàtics.

La distància Ultra Trail, de 100 quilòmetres i 4.700m de desnivell positiu, donarà el tret de sortida a les set del matí. Entre els favorits a la victòria destaquem a Miguel Ángel González -vencedor de l’any passat- i Juan José Oliva. En l’apartat femení destaca la participació de la suïssa Denise Zimmermann, així com de Marta Prat i Anna Maria Carreres.

La modalitat Long, de 70 quilòmetres i 3.000m de desnivell positiu, arrencarà a les vuit del matí i seguirà el pràcticament el mateix recorregut de la Ultra Trail però evitant el segon bucle de Begues. Modalitat oberta a corredors ràpids i sense clars favorits.

També es disputaran les distàncies Marató i Mitja Marató, on destaca la participació de l’actual campió del món d’ultra trail Luis Alberto Hernando.

La Catalonia Kids completarà la festa amb la disputa de curses per a nens i nenes d’edats compreses entre els 6 i 15 anys.


La meteo Ultra Trail Barcelona, per David Hernando:

Dissabte 25 març:

La nuvolositat serà variable, amb ràpida obertura de clarianes, ja no plouria (durant la nit de divendres ho haurà fet amb força i es podran acumular entre 50-60 mm aprox.)

El dia serà variable, amb més ullades de sol al matí i amb més núvols a la tarda. A partir de les 21h i fins la 1 de la matinada de diumenge, hi ha la possibilitat que es regenerin alguns ruixats locals en aquesta zona, entre febles i moderats (10 mm). No està clara aquesta situació, però el risc existeix.

Temperatures que baixen, però tampoc farà un fred excessiva al litoral. Màximes de 15º i mínima de 10º.

El vent bufarà feble, variable quant a direcció, però no serà cap obstacle i perillós.

Bona cursa!