La primera etapa PSR (Pyrenees Stage Run) 2018 ha portat els corredors a creuar el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser, pujant al cim del Balandrau (2585m), amb unes panoràmiques espectaculars. El Camí dels Enginyers ha portat la cursa fins al Santuari de Núria, per acabar baixant a Queralbs pel Camí Vell després de 34,3km, 2180m d+ i 1890m d-.

L’etapa ha estat molt tranquil·la, amb predomini del bon temps i molt bones sensacions per tots els corredors i corredores. Tot i així, un dels components de l’equip islandès s’ha retirat i ha sigut l’únic abandonament del dia.

El primer equip mixt que ha creuat la meta ha estat Trota Cims: Harriet Kjaer i Gerard Martínez han trigat 5h i 17min a completar l’etapa. En segona posició, el grup TJ Packa Praha Trailpoint, format per Kristyna Hajkova i Filip Saidl, ha necessitat 5h i 49min per completar l’etapa. I la tercera posició pels equips mixtes l’ocupa Bruixots Runners, amb Aintzane Ruiz i Ivan Regalado, que han fet un temps de 5h i 49min.

Entre els equips masculins, el primer grup que ha acabat l’etapa ha estat el Bifree; integrat per Albert Cot i Marc Serra, els corredors han fet un temps de 4h i 26min. El segon equip, Axkoitiarrak, format per Imanol Aleson i Ixaka Oñederra, ha trigat 4h i 43min a completar l’etapa. Tancant el pòdium, en tercera posició i amb un temps de 5h i 29min, hi ha Tuga Active Wear, l’equip de Dario Jose Dorta i Javier Rodríguez.

I la classificació femenina l’encapçala l’equip La Sportiva-Mountain Medics, format per Mirjam Steunebrink i Martine Hofstede, han fet un temps de 6h i 12min. Amb un temps de 6h i 14min, The Two, format per Iva Baronova i Adela Bodiova, han estat les segones classificades. I la tercera posició és per Mendikoloreak, integrat per Igone Campos i Ainhoa Lendinez i amb un temps de 6h i 31min.

Demà els participants afrontaran una etapa de transició per entrar a la Cerdanya, passant per Planoles, Dòrria i el Coll de la Creu de Meians abans d’arribar a Puigcerdà després de 37,4km i 1700m d+.

Foto portada ®Guillem Casanovas