La combinació de resultats a UTMB® afavoreix al català per alçar-se com a campió de la Ultra-Trail® World Tour 2018. A la tercera va la vençuda, després d’un tercer lloc al 2016 i un segon al 2017.

Les retirades dels nord-americans Jim Walmsley i Tim Tollefson a la passada UTMB®, sumat a la de Hayden Hawks a TDS®, fan que cap dels rivals més directes de Pau Capell en la lluita pel circuit puguin sumar més punts que ell, tot i faltar tres proves per disputar-se. La consecució del títol iguala l’aconseguit per Núria Picas el 2015, sent els dos únics triomfs catalans en els cinc anys de la competició.

D’altra banda, Jordi Gamito encara té possibilitats d’optar a les altres dues places del podi depenent de com es desenvolupi el final de temporada. La seva tercera posició a UTMB® el catapulta momentàniament fins al segon lloc del rànquing Ultra-Trail® World Tour.

Classificació general UTWT 2018, a falta de tres proves pel final

Repàs a la temporada

La temporada de Pau Capell va començar el passat mes de febrer a Transgrancanaria, de 125 quilòmetres, on va revalidar la victòria aconseguida al 2017: Era important començar guanyant a Gran Canaria, una de les proves amb més puntuació del circuit”. A l’abril viatjaria al Japó per aconseguir la segona posició a Ultra-Trail Mt. Fuji, tot i deixar escapar la victòria en l’últim moment a favor de Dylan Bowman: “Tot i la segona posició era important puntuar allà per agafar confiança, i més en una prova de cent milles i en un país com el Japó”. Després d’aquest resultat es posaria líder de la competició, fet que el portaria a renunciar la seva participació a Hardrock 100 i abocar totes les forces per aconseguir el preuat títol a UTWT.

Al juny aconseguiria un segon lloc a Lavaredo Ultra-Trail, de 120 quilòmetres, per darrera de Hayden Hawks: “Em va preocupar una mica que guanyés Hawks ja que era un rival directe del circuit. Però vaig quedar molt content pel resultat en una cursa on el nivell dels corredors era molt alt”. Suïssa seria la quarta parada de la seva intensa temporada amb la disputa de la Eiger Ultra Trail, al juliol, en la que va aconseguir la victòria: “tot i saber que el resultat no modificaria res en la classificació, va anar molt bé per preparar la CCC”.

El passat dissabte remataria la millor temporada de la seva carrera esportiva amb un bronze a CCC: “Hi vaig prendre part per tancar la UTWT en una prova important com la de Chamonix i aconseguir millorar el sisè lloc de fa tres anys, sent la primera cursa en la que vaig participar. Estic molt content de com ha anat la temporada, on he aconseguit pujar al podi a totes les proves que he disputat”.

Pau Capell tancarà seu particular calendari com tenia previst amb participació a Ultra Pirineu a finals de setembre, on voldrà donar-ho tot, i a Limone Extreme a l’octubre, puntuable pel circuit de les Skyrunner World Series.