La cinquena etapa de la Pyrenees Stage Run (33km i 2.300m de desnivell positiu) ha estat realment espectacular, amb uns paisatges d’escàndol que ha fet les delícies dels onze equips participants. Amb sortida a Arinsal, el recorregut s’alçava pel Parc Natural Comunal de les Valls de Comapedrosa fins a cercar la portella de Baiau (2.756m), que a més de ser el punt més elevat de la competició servia com a porta d’entrada a la comarca del Pallars Sobirà. El panorama a 360º era magnífic, amb vistes als Pics de Comapedrosa i Pica d’Estats com els més destacats. Un vertiginós descens tècnic cap als verdosos estanys de Baiau duia als corredors al Pla de Boet per després ascendir al circ de Baborte i el seu espectacular estany. El recorregut girava en direcció oest per coronar la Roca Cigalera (2.668m) i acabar amb un acusat descens fins al poble de Tavascan.

La parella formada per Pere Aurell i Ragna Debats (Tuga Active Wear/BV Sport España) han tornat a coronar-se vencedors després de 5h31’18” i compten les etapes per victòries. En canvi, i tal i com va passar ahir, hi ha hagut emoció per la segona i tercera posició del podi. Sembla que Mikel Leal i Jose Maria Sánchez (Mugalaris) volen posar una mica de “salsa” en les últimes etapes i s’han imposat per davant dels txecs Jan Bartas i Zuzana Urbancova (Hanibal CZ), amb tant sols cinc minuts de distància.

La sisena i penúltima etapa de demà (34km i 2.650m desnivell positiu) entre Tavascan i Espot, visitarà els bucòlics pobles de Lleret i Estaon i s’alçarà fins a la Serra Plana (2.228m).

Classificació 5a etapa i general

Texte ©Albert Torrent-Ultres Catalunya / Fotografia ©Jordi Santacana