Arribem a l’equador de la Pyrenees Stage Run en terres andorranes. L’etapa de transició d’avui, la més curta de totes (20km i 1.900m de desnivell positiu), ha enllaçat les poblacions d’Encamp i Arinsal i ha permès conèixer els ombrívols boscos de pinassa que regna en cotes mitjanes del Pirineu andorrà. Una intensa primera pujada al coll d’Ordino ha fet suar de valent als onze equips participants, per després realitzar una còmoda baixada fins a tocar a Ordino. El curs del riu Valira permetia una breu visita al veïnat de la Cortinada i el poble d’Arans abans d’encarar l’última pujada a coll de les Cases, des d’on es podia contemplar una panoràmica de la vall del Comapedrosa realment espectacular.

En quant a la competició tot segueix la mateixa tònica de cada etapa. Pere Aurell i Ragna Debats (Tuga Active Wear/BV Sport España) segueixen guanyant etapa rere etapa i avui no ha estat menys, imposant-se còmodament després de 2h55’09”. En canvi si que s’han produït canvis en la resta del podi. Els bascos Mikel Leal i José Maria Sánchez (Mugalaris) han donat un punt més en l’etapa d’avui i han superat als txecs Jan Bartas i Zuzana Urbancova (Hanibal CZ) que venien dominant la segona posició durant totes les etapes.

Demà comença l’alta muntanya en estat pur (35km i 2.300m desnivell positiu). Acomiadarem Andorra per endinsar-nos al Pallars i descobrir la vall de Comapedrosa, la vall Ferrera i el circ de Baborte.

Classificació 4a etapa i general

Texte ©Albert Torrent-Ultres Catalunya / Fotografia ©Jordi Santacana