La Rialp Matxicots ha estat escollida, per votació popular, com a millor ultratrail de Catalunya d’aquest 2018. Més de 675 corredors així ho han volgut després de donar la seva opinió sobre cada una de les proves que es disputen a Catalunya a través del grup de Facebook Ultres Catalunya, en la que s’han valorat aspectes tals com la organització, els avituallaments, la senyalització i el seu recorregut.

La Rialp Matxicots ha obtingut la millor puntuació del premi des de que es va iniciar al 2015, aconseguint l’excel·lència en cada un dels paràmetres que s’han valorat. Trail del Bisaura, Trencacims i Ultra Trail Valls d’Àneu també ho han brodat i segueixen al capdavant de les proves més ben valorades pels corredors. La prova pallaresa recupera el reconeixement obtingut al 2015 i segueix sent una de les més estimades del nostre país.

El desena Matxicots, amb novetats

El 2019 serà un any de celebració per a la Matxicots, que complirà la seva desena edició els propers 14 i 15 de setembre. I vindrà amb novetats. La més destacada serà el retorn de la prova reina, l’Extrem, amb un exigent recorregut de 84 quilòmetres i 6.800m de desnivell positiu que coronarà fins a sis cims de més de 2.400m d’alçada, amb el Montsent de Pallars com a punt culminant. La modalitat marató s’endurirà una mica i arribarà als 48km i un desnivell positiu de 4.200m, afegint l’ascens a Les Picardes i la carena fins el Coll de la Portella. La mitja marató, de 24km i 1.600m positius i una caminada popular d’11km tancaran el programa.

Foto portada © Photoset.es