La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha fet públic el calendari de la vuitena edició de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència. La principal novetat de la competició és el canvi en dos de les tres proves que conformaran la competició, quedant de la següent manera:

Trencacims de Paüls (6 d’abril): Valorada pels seus participants com una de les millors curses de Catalunya, s’incorpora per primer cop a la Copa Catalana. El recorregut de 50km i un desnivell positiu de 4.000m ens permetrà conèixer una breu pinzellada del magnífic Parc Natural dels Ports, com el Pas de la Finella, el Tossal d’Engrillo, Sant Roc, la Mola Grossa o la Punta de l’Aigua.

Ultra Trail Valls d’Àneu (3 d’agost): La prova indòmita per excel·lència torna a la competició dos anys després amb un dels millors recorreguts de casa nostra. L’itinerari traça una gran volta de 96,7 quilòmetres i 7.160m de desnivell positiu per indrets de l’Alt Pallars d’una bellesa indescriptible. Descobrirà les valls de Cabanes, de Ruda, de Gabarrea i el Rosari, ascendirà sense alè al Fogueruix i Lo Teso o transitarà per estanys de gran bellesa com el Comanegra, el Mascarida i Tres Estanys.

Ultra Trail Trepitja Garrotxa Solidària (26 d’octubre): La prova de l’Alta Garrotxa tornarà a formar part de la competició un any més, mantenint el recorregut de l’edició passada de 84 quilòmetres i 4.750m de desnivell positiu, que permetrà disfrutar dels paratges emblemàtics de la zona com el Puig de les Bruixes, el Comanegra, Sant Aniol d’Aguja, Beget o Talaixà.

El Campionat de Catalunya individual i per equips de la propera temporada recaurà en la Long Trail Costa Daurada (17 de març), amb un recorregut de 76,5km i 3.530m de desnivell positiu.

Resultarà guanyador de la Copa Catalana l’esportista que obtingui més punts en el conjunt de les tres proves, descartant-ne el pitjor resultat. Per a la seva participació, serà obligatori l’expedició d’un certificat mèdic que acrediti l’aptitud i manca d’impediments per a participar en curses d’ultraresistència, amb una vigència menor a 12 mesos des de la data d’expedició, així com una declaració responsable del participant.

Enllaç a Reglament Curses per Muntanya FEEC 2019