La Marató de Muntanya L’ Ardenya va tancar pràcticament dissabte la temporada de curses per muntanya a Catalunya. La cursa, amb sortida i arribada a Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), va celebrar la novena edició amb tres modalitats de 42, 21 i 10 quilòmetres, suprimint en el seu programa la cursa de 63km que s’havia disputat fins l’edició passada.

La marató va ser la prova estrella, amb un recorregut espectacular ple de contrastos entre mar i muntanya, amb raconades de somni com la platja de Vallpresona, la caleta de Concagats o la Punta de Canyet. Nil Gaja (Mindfuntrail) va ser el corredor més destacat i aviat va obrir distància amb els seus perseguidors, creuant la linia d’arribada amb un temps de 4 hores i 29 minuts, a més de setze minuts de Jesús Fraile (4:45:36) i mitja hora respecte Ismael González (5:02:21). Per a Gaja era el primer cop que disputava la cursa: “L’ he trobada força ràpida, amb algunes pujades dures però curtes i amb trams tècnics sobretot arran de mar”.

Més aferrissada va ser la lluita per la victòria femenina, on Miriam Moreno (Bluetrail) es va alçar amb la victòria després de 6 hores, 6 minuts i 3 segons, per davant de Raquel Bosch (6:13:00) i Lorena Ramos (6:14:41). “M’he sentit força bé durant tota la cursa, on m’he tingut que esforçar al màxim per superar a Raquel i Lorena; no m’ho han posat gens fàcil. El recorregut és espectacular, idoni per acabar la temporada”.

En la mitja marató, Eduard Baquer (1:21:16) i la mallorquina Sara Sanante (1:43:45) es farien amb la victòria, mentre que en la modalitat Sprint serien per a Daniel Castillo i Mònica Espuña.