El corredor de Taradell guanya la Falco Trail, a Múrcia, en un final disputadíssim i aconsegueix una plaça pel proper mundial de la IAAF que es celebrarà el proper mes de juny a Portugal.

La Falco Trail ha acollit aquest matí el Campeonato de España de la Federación Española de Atletismo (RFEA) de curses per muntanya. La prova s’ha disputat a Cehegín (Murcia) que ha reunit prop d’un miler de corredors entre les tres modalitats de cursa: 72, 49 i 22 quilòmetres.

La modalitat escollida per la RFEA per a proclamar els nous campions d’Espanya ha estat la de 49 quilòmetres, en un traçat força ràpid en la primera meitat on es coronaven les parts més altes de la sierra de Quípar, com la Peña Rubia i el Pico del Águila, i més tècnic en la segona part acumulant un desnivell positiu de 3.100m.

La cursa ha estat molt disputada al capdavant, on Eugeni Gil ha liderat durant bona part del recorregut en un grup format per Albert Pujol, Borja Fernández i Cristóbal Adell. A falta de pocs quilòmetres per l’arribada, Pujol avançava a Gil i es proclamava nou campió d’Espanya de la modalitat amb un temps de 4 hores i 35 minuts. Poc després entraría Eugeni Gil i Borja Fernández tancaria el podi masculí.

En dones, Azara García s’ha mostrat contundent durant tot el recorregut i s’ha alçat amb la victoria per davant de Gemma Arenas amb un temps de 5 hores i 6 minuts, proclamant-se també com a campiona d’Espanya RFEA i el bitllet al mundial de la IAAF. La tercera plaça del podi ha estat per Sheyla Avilés.

Foto portada © Trail CyL