Arriba el desembre, mes de festes i regals on hi ha qui acaba la temporada o en comença una altra. Tant uns com altres, posaran la clàssica excusa de fer baixar els torrons per escapar-se a córrer alguna de les desenes de curses de nadal que hi ha repartides per tot Catalunya. A continuació en proposem fins a quatre per acabar l’any de la millor manera:

La Pujada a la Mola per Nadal celebrarà el 25 de desembre la seva 36a edició convertida en una de les clàssiques d’aquestes dates. Amb sortida a Can Robert (Matadepera, Vallès Occidental), la cursa realitza un ascens fins al sostre de Sant Llorenç del Munt en un recorregut de 3,8 quilòmetres i un desnivell de 452m. Un cop dalt, cada u tornarà de forma lliure a Can Robert on l’organització del Club Muntanyenc de Terrassa obsequiarà als corredors amb un petit refrigeri i un sorteig de regals. El preu de l’inscripció és de 8€ anticipades al seu web o de 9€ el mateix dia de la prova.

© Ultres Catalunya

La Cursa de Na’Dalt a Bellmunt és una altra de les cites indispensables d’aquestes dates. Sant Pere de Torelló (Osona) acollirà per Sant Esteve la seva novena edició en un format de cronoescalada. Els atletes, en sortida cada 30″, es deixaran la pell pel Camí Vell salvant els 620m de desnivell d’ascens que separen la població amb el santuari de Bellmunt en un traçat de 3,8 quilòmetres. A l’acabar, coca i xocolatada per tothom. Preu inscripció 12€ (els no federats 15€) i inscripcions a través del seu web.

© Cursa de Na’Dalt a Bellmunt

Les Planes d’Hòstoles (Garrotxa) també disputarà la seva Sant Silvestre de Muntanya el proper 29 de desembre per vuitena vegada. Trobareu un recorregut exigent de 11,6 quilòmetres i un desnivell positiu de 701m que s’eleva per la Serra del Puig del Moro i torna a la localitat garrotxina. A més, hi trobareu curses infantils i una caminada popular d’uns 8km. A l’acabar, caldo ben calent i xocolatada per tothom. El preu anticipat de l’inscripció és de 8€ (12€ el mateix dia) en el seu web.

© Sant Silvestre PDH

Per últim citarem a la Sant Silvestre Llorençana, que enguany disputarà la seva dotzena edició el proper 30 de desembre. Des del magnífic enclau del Marquet de la Roca (Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental), situat en el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, els participants realitzan la pujada i baixada al Castell de Pera en un recorregut de 7,3 quilòmetres i 260m de desnivell. També inclou una cursa infantil de 1,5km pels més menuts. Preu inscripció de 8€ a través del web.

© Club Centre Excta. Llorençà

Foto portada © Cursa de Na’Dalt a Bellmunt