Dues dècades després de la desaparescuda X-Treme Marathon Alpine Running Val d’Aran, el Centre Trail Val d’Aran i Club Excursionista d’Aran van recuperar en 2017 aquest mític aconteixement per convertir-se en un dels events amb més projecció del Pirineu.

La tercera edició del Trail Vielha-Molières 3010, que es celebrarà el proper 13 de juliol, obre avui les inscripcions després de l’èxit dels dos primers anys, on ha aconseguit reunir fins a 1.300 corredors.

Enguany tornarà a oferir fins a tres modalitats de cursa:

La Marató de Molières 3010 corona el sostre de la Val d’Aran i és de les poques curses que coronen un 3.000 als Pirineus. El seu exigent recorregut, de 42km i un desnivell positiu de 4.200m, la converteixen en una de les maratons per muntanya més dures d’Espanya. Corona fins a cinc cims de més de 2.100m i transita per llocs d’una bellesa indescriptible, com el pas per les crestes de Letassi, els prats alpins a Aubas, llacs com l’ Estanh des Pois o espais naturals com l’Artiga de Lin.

La Montpius Skyrace, de 23 quilòmetres i 1.700m de desnivell positiu, aprofita part del recorregut de la marató i corona fins a quatre cims de més de 2.000m d’alçada, com el Montpius (2.182m).

La Tuca Trail, de 11 km i un desnivell positiu de 800m, es va estrenar l’edició passada amb èxit rotund. Una modalitat ràpida i explosiva pel bosc i la Muntanya de Tuca que tindrà un recorregut diferent al 2018 però mantindrà la mateixa essència.

Tant la Marató de Molières com la Montpius Skyrace atorgaran punts ITRA, amb 3 i 1 punts respectivament, i un índex de muntanya de 14 punts per a la Marató sent la més alta donada fins al moment en una prova a Espanya i França.

Podeu fer les inscripcions a través d’aquest enllaç.