Clàudia Tremps aconsegueix la quarta posició en la seva aventura asiática al país d’Omán. La corredora de l’Ashi Team tanca un grandíssim any on ha brillat a Els Bastions, Celestrail i TDS.

La torellonenca, atreta per la desconeguda terra dels sultans, decidia viatjar a l’Orient Mitjà i participar a la novedosa i espectacular Oman by UTMB®, segona cita de UTMB International després de Gaoligong. El recorregut de 137 quilòmetres i un desnivell positiu aproximat de 7800m, realitzava una llarga travessa entre Birkat Al Mawz i Al Hamra, coronant els cims més alts de Jebel Akhdar, la Muntanya Verda, fregant els 2.200m d’alçada. Fora de les grans civilitzacions del país de l’Orient Mitjà, l’itinerari era ple de contrastos, travessant grans congostos rocosos i exposats en un terreny força pedregós i salvatge, que incloia el pas d’alguna via ferrada.

“De la Oman by UTMB® m’ha sobtat la dificultat del seu terreny, on avançar ràpid era una quimera. Els desnivells eren brutals, amb pujades verticals on salvaves desnivells de 1200m en poc més de tres quilòmetres. El Sultanat d’Oman és un país increïble, ple de llocs per visitar i amb unes muntanyes salvatges que realment m’han sorprès”.

La primera edició de la Oman by UTMB® va ser guanyada per la británica Anna-Marie Watson amb un temps de 26:20:27, seguida per la hungaresa Ildiko Wermescher i la nord-americana Meredith Edwards. Clàudia Tremps va avançar a la mítica corredora nord-americana Meghan Hicks a falta de vuit quilòmetres pel final i entraria a meta com a quarta classificada -1a sénior- després de 28:46:05. En l’apartat masculí, la victòria seria per a Jason Schlarb amb un temps de 20:45:37, seguit per l’hispano-suís Diego Pazos i el rus Aleksei Tolstenko.

Fotos © Clàudia Tremps