La Rialp Matxicots ha estat escollida, per votació popular, com a millor ultratrail de Catalunya del 2021. Més de 350 corredors així ho han volgut després de donar la seva opinió sobre cada una de les proves que es disputen a Catalunya a través del grup de Facebook Ultres Catalunya, en la que s’han valorat aspectes tals com la organització, els avituallaments, la senyalització i el seu recorregut.

Tal i com vam iniciar en la puntuació de 2019, hem incorporat al recompte la variable dels vots totals, per així ser més equitatius en quant al resultat final i incentivar a la participació en la valoració setmanal.

Un cop més, la Rialp Matxicots ha ratllat l’excel·lència en cada un dels paràmetres que s’han valorat. Tot i patir les inclemències del temps en la seva prova més llarga, van saber reconduir la situació gràcies a l’experiència i professionalitat de la seva organització, fet agraït pels seus participants.

El Trail del Bisaura i la Montsec Ultra Trail també ho han brodat i segueixen al capdavant de les proves més ben valorades. La nova Val d’Aran by UTMB aprova amb nota la seva primera edició i frega el podi com una de les curses més ben valorades de l’any.

La prova pallaresa encapçala el podi d’honor del premi amb tres guardons des de la constitució en 2015, seguit pel Trail del Bisaura (2016 i 2017) i la Trencacims de Paüls (2019), enguany absent a la valoració al no disputar la seva prova més llarga.

La Matxicots 2022, el 17 i 18 de setembre

La dotzena edició de la Rialp Matxicots se celebrarà el 17 i 18 de setembre amb el mateix format d’aquesta passada edició. L’organització tornarà a apostar per la prova Combinada, una modalitat de dues etapes composta per les proves Trail (dissabte) i Mitja (diumenge), sumant un total de 82 km i 6.500m de desnivell positiu.

La Trail tornarà a coronar fins a tres cims de més de 2.800m -Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes-, afegint la dura pujada a la Pala d’Eixe -punt culminant de l’estació d’Espot Esquí- i el pas per llocs espectaculars com els Estanys de Mainera, arribant als 60 km i 5.000m de desnivell positiu. La Marató es convertirà en el segon plat d’un exquisit menú per les muntanyes de l’Alt Pallars, amb un total de 45 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.000m.

Per la jornada dominical es disputarà la Mitja de 22 km i un desnivell positiu de 1500m i la caminada popular d’11 km i D+700m pels qui vulguin gaudir de l’entorn del Parc Natural de l’Alt Pirineu d’una forma més pausada

Foto portada © Photoset.es