La Rialp Matxicots ha estat escollida, per votació popular, com a millor ultratrail de Catalunya del 2022. Fins a 321 corredors així ho han volgut després de donar la seva opinió sobre cada una de les proves que es disputen a Catalunya a través del grup de Facebook Ultres Catalunya, en la que s’han valorat aspectes tals com la organització, els avituallaments, la senyalització i el seu recorregut.

La prova pallaresa torna a ser la més valorada pels corredors i encapçala el podi d’honor amb quatre guardons (2015, 2018, 2021 i 2022), seguit pel Trail del Bisaura (2016 i 2017) i la Trencacims de Paüls (2019).

Un cop més, la Rialp Matxicots ha fregat l’excel·lència en cada un dels paràmetres que s’han valorat. Tal i com vam iniciar en la puntuació de 2019, hem incorporat al recompte la variable dels vots totals, per així ser més equitatius en quant al resultat final i incentivar a la participació en la valoració setmanal.

El Trail del Bisaura i la Trencacims de Paüls segueixen al capdavant de les proves més ben valorades i estimades del nostre país. La nova Ultra Pallars 360 aprova amb nota la seva segona edició i frega el podi com una de les curses més ben valorades de l’any.

La Matxicots, una cursa emblemàtica del Pallars Sobirà

La Rialp-Matxicots ha aconseguit una combinació perfecte entre l’entorn privilegiat de la zona Sud del Pallars Sobirà i un poble entregat completament al corredor, aconseguint ser una de les proves més estimades del nostre país. Permet conèixer els emblemàtics pics que rodegen la zona, amb el Montsent de Pallars (2.883m), el Montorroio (2.862m) i Les Picardes (2.803m) com els més destacats, combinant paratges encisadors com el de l’Estany Gran de la Mainera, per també visitar pobles amb encant com Altron, Escàs o Roní entre d’altres.

Pels qui us animeu a participar, ja podeu anotar la data de la seva tretzena edició: 16 i 17 de setembre de 2023.