Podi català a la clàssica La Ciaspolada

510
La Ciaspolada 2023, Foto: Giacomo Podetti

La mítica prova italiana de raquetes de neu s’ha disputat a la Val di Non, al Trentino italià, arribant ja a la 49a edició. La Ciaspolada ha reunit més de 1.200 corredors, convertint-se en una cita indispensable pels corredors catalans, assidus a la prova italiana des de fa molts anys.

La Ciaspolada s’ha desenvolupat sobre un traçat innivat d’uns 5 quilòmetres al llarg de la pista d’esquí nòrdic de “Regole di Malosco”, a Sarnonico, una de les zones més pintoresques de la Val di Non. Una cursa ràpida i explosiva que ha posat el cor a prova als participants.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu ha participat a la cursa amb un equip format per David Prades (AE Matxacuca), Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus), Marc Ollé (GE Oliana), Marc Trasserra (CE Sant Quirze), Cèlia Balsells (CE Queralt), Laia Andreu (CE Callús) i Georgina Gabarró (Grup Exc. Oliana), encapçalat pel tècnic i també corredor Marc Toda (CE Uecanoia).

Bona actuació en la cursa femenina, on les corredores del conjunt català han mostrat la seva superioritat ocupant els tres esglaons del podi. Cèlia Balsells s’ha imposat davant Laia Andreu i Georgina Gabarró, que repetien el mateix resultat que l’edició anterior.

La cursa masculina ha estat dominada per l’italià Alberto Vender, guanyant als seus compatriotes Marco Filosi i Filippo Barizza. Marc Trasserra s’ha classificat en quarta posició, Sergi Garcia cinquè, David Prades sisè, mentre que Marc Ollé ha estat tretzè i Marc Toda divuitè.

Classificacions La Ciaspolada 2023

Foto: La Ciaspolada