La Selecció Catalana de Curses FEEC estrena la temporada a Andalusia

1212

La Selecció Catalana es desplaça a Peñón de Algámitas (Sevilla) per a participar diumenge a la Peñón Xtreme, tret de sortida de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya en Línia de la FEDME.

La prova comptarà amb un recorregut de 21,5 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu, pujant al punt més alt de la província de Sevilla, el Terril (1.129 metres). Un itinerari ple de senders i terreny tècnic, inclús amb algun pas equipat amb cadenes a la cara nord del Peñón de Algámitas, on caldrà posar els cinc sentits. La modalitat júnior haurà de superar 17 quilòmetres i 1.400 metres positius mentre que els cadets s’enfrontaran a un recorregut de 10,2 quilòmetres i 900 metres positius.

Entre els noms que sonen amb força per fer-se amb la victòria tenim a David López Castán, Martín Álvarez, Santi Mezquita, Manuel Anguita, Raul Criado, Borja Fernández, Oihana Kortazar, Maite Maiora, Silvia Lara, Blanca María Serrano o Irati Zubizarreta. També inclourem als catalans Marc Traserra i Silvia Puigarnau, que tot hi arribar curta de quilòmetres espera realitzar una bona cursa.

El combinat català arriba amb moltes ganes de competició. “En general tots tenen ganes de competir i aquest període d’inactivitat els ha afectat en major o menor mesura. Són nois pacients i hem anat gestionant la motivació amb algun entrenament extra. Tenen ganes de demostrar la seva qualitat i també amb l’esperança de classificar-se pels mundials juniors que esperem es puguin fer”, explica el tècnic de la Selecció Catalana Pere Rullán. “Volem donar oportunitat a nivell internacional al més joves, que ja l’any passat van demostrar la seva qualitat i que poden fer-ho força bé”, repunta.

L’equip que serà de la partida estarà format per Josep Morales (AE Mountain Runners), Wifred Lladó (CEM La Cameta Coixa) en categoria sènior i Carla Esclusa (AE Mountain Runners), Laia Aguilar (CE Calldetenes) en la modalitat sub-23; Oriol Juan (UEC Mataró), Jan Castillo (CE Moianès Indep), Berta Guitart (AE Mountain Runners), Aniol Pujiula (GECA Lletissonada), Gael Álvarez (CE Mindundis Team), Josep Miret (UE Urgellenca), Laia Gonfaus (AE Mountain Runners), ïu Net (AE Trail Xics Montseny), Joana Planas (AE Trail Xics Montseny), Martina Gonfaus (AE Mountain Runners), Mireia Lüscher (UE Vic), Sergi Cabeza (CE Madteam), Roger Bella (CA Espluguí) i Ïu Jaume (AEC Capgirell) en categoria juvenil i junior.

Foto portada: FEEC