Es manté el confinament comarcal. Què és pot fer i què no a Catalunya?

2112

El Govern de la Generalitat ha decidit prorrogar una setmana més el confinament comarcal, que va entrar en vigor el passat divendres 9 d’abril i que s’allargarà fins el proper 26 d’abril degut al repunt dels ingressos hospitalaris en els últims dies.

Tanmateix, el Govern no descarta en un futur un confinament ‘a la carta’ per territoris per al futur adaptar el tancament comarcal en funció de la situació de la pandèmia de cada zona. Així doncs, repassem la normativa vigent:

Com, quan i què podem fer? 
  • Activitats esportistes a l’aire lliure de forma individual, amb convivents o en grups de màxim 6 persones només dins la comarca durant tota la setmana. Si ets federat, es podrà anar en grup sense limitació quant a nombre de persones.
  • Els esportistes federats podran desplaçar-se fora de la comarca per a entrenar per a preparar competicions classificatòries per a proves estatals o internacionals (totes les curses de Copes i Campionats RFEA, FCA, FEDME, FEEC i puntuables ITRA ho són) mitjançant certificats corresponents com a salvoconducte i justificant d’inscripció, tal i com vam explicar en aquest article.
  • També es podrà desplaçar fora de la comarca per a participar en aquelles competicions permeses. El punt 2.2 de la Resolució SLT/971/2021 especifica que “es permeten els desplaçaments per al desenvolupament de les competicions esportives autoritzades d’acord amb l’apartat 12.5 d’aquesta Resolució. I el punt 12.5 de la Resolució del DOGC diu “Es permet el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya, que s’han de desenvolupar d’acord amb el que preveu el Pla d’acció pel desconfinament esportiu de Catalunya”. Recordeu que cal que ho justifiqueu mitjançant certificat de mobilitat i comprovant d’inscripció de la prova. Podeu consultar en el nostre calendari de curses del web (actualitzada diàriament).
  • Obertes instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, amb un aforament màxim del 30% i grups màxim de 6 persones, amb cita prèvia i amb vestidors, i amb l’obligació de portar mascareta en activitats grupals.

Documents d’interès: