Rosa Navarro (CE La Cameta Coixa) i Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) guanyen a La Cameta Coixa i refermen el seu lideratge a la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. La segona prova de la competició s’ha celebrat a Miravet amb uns 300 corredors repartits en quatre categories en un dia espectacular i amb un alt nivell competitiu.

La Copa Catalana de Curses per Muntanya ha viscut la segona parada a la preciosa població Miravet, a la comarca de Ribera de l’Ebre, per afrontar una cursa de 21 km amb 1.400 metres de desnivell positiu sobre un terreny tècnic i, a la vegada, espectacular a través de camins i senders recuperats, de trinxeres, boscos de ribera i records de la guerra civil.

Rosa Navarro i Sergi Garcia, més líders a la Copa

Com ja va passar a Trencacims, el nivell ha estat alt i s’ha corregut força ràpid, amb una lluita aferrissada que no permetia cap errada. En categoria femenina, Georgina Gabarró (Club Excta. UECAnoia) ha tractat d’imposar el seu ritme en els primers quilòmetres, però aviat ha estat atrapada per Rosa Navarro, que ja no ha deixat la primera posició fins a creuar la meta en 2h31’39’’. Això sí, no s’ha pogut relaxar en cap moment, ja que Anna Guirado (Trail Xics Montseny), que venia d’una actuació espectacular al Trail Sobrepuny, ha acabat estalonant-la molt forta a menys d’un minut (2h32’23’’). A la tercera posició s’ha viscut un cert suspens, ja que Gabarró ha entrat tercera, però Patricia Barreda, que havia sortit més tard, l’ha acabat superant en el temps final (2h37’40’’).

Sergi Garcia ha tornat a suar de valent per endur-se la victòria davant un combatiu Isaac Barti (AE Matxacuca). Ambdós s’han anat intercanviant les posicions al capdavant, amb el corredor de la Cerdanya marcant el ritme a les pujades i fent un esprint final pels carrers de Miravet que li ha atorgat el triomf final sobre Barti per només set segons. La tercera posició ha estat per a un David Vidal (La Cameta Coixa) que també ha mantingut un frec a frec amb Pere Aurell, qui finalment ha pagat l’esforç de l’Ultra Montseny i ha acabat quart.

Pel que fa a les categories inferiors, s’han celebrat tres curses amb un gran nivell i victòries de Josep M. Julve (CE Montblanc) i Núria Tarragó (FAE Sallentí), en categoria júnior; Pep Mirabet (CE Refalgarí) i Aroa Berenguel (CEM Cerdanyola), en juvenil; i Joan Cabré (CE L’Areny) i Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team).

Categoria cadet

1r – Joan Cabré (CE L’Areny) – 57’08’’
2n – Aaron Álvarez (CE Mindundis Team) – 58’43’’
3r – Marc Martínez (CE Moianès Independent) – 58’57’’

1a – Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team) – 1h0505’’
2a – Alaitz Plans (CE Moianès Independent) – 1h14’42’’
3a – Clàudia Martin (CE Madteam) – 1h19’52’’

Categoria Juvenil

1r – Pep Mirabet (CE Refalgarí) – 1h05’06’’
2n – Lluc Torné ( CE Uecanoia) – 1h05’53’’
3r – Oriol Gibert (CE Montblanc) – 1h06’51’’

1a – Aroa Berenguel (CEM Cerdanyola) – 1h08’15’’
2a – Lina Escura (CE Madteam) – 1h28’53’’

Categoria Junior
1r – Josep M. Julve (CE Montblanc) – 1h46’59’’
2n – Nil Puchol (CE Madteam) – 1h49’46’’
3r – Erik Calero ( CE Penedès) – 1h52’38’’

1r – Núria Tarragó (FAE Sallent – 2h15’45’’

Consulta tots els resultats

La propera parada de la Copa Catalana serà el proper 30 de maig, a la 6a Cames de Ferro al Puigsacalm.

Foto portada: Jana Guinovart