Sense dubte, l’ Ultra Trail Les Fonts ha esdevingut un dels esdeveniments de trail més ben valorats i estimats de casa nostra. De fet, l’any 2015 va ser escollit a Ultres Catalunya com el millor ultratrail a votació popular i l’any passat no es va quedar gaire lluny de fregar l’excel·lència.

El proper divendres torna una nova edició amb més de cinc-cents inscrits, en la que Xerta (Baix Ebre) serà l’epicentre d’una nova edició, la setena, carregada de novetats. Tot i que el format serà el de sempre, amb 120 quilòmetres i 6.000m de desnivell positiu repartits en tres etapes de 23km (Nocturneta), 70km (Trail)  i 27km (Cursa), enguany s’incorpora la modalitat marató per la jornada de dissabte. Una altra de les novetats serà la classificació per equips formats per a tres corredors, on es premiaran als més ràpids en categoria masculina, femenina i mixta. En quant al recorregut hi haurà un  canvi en el Trail de les Fonts de dissabte: enguany no es passarà per Prat de Compte i tampoc es realitzarà la clàssica pujada a L’Espina des de Sant Roc, sinó que abans es voltejarà en direcció sud-oest passant per l’Àrea Recreativa de La Franqueta (Horta de Sant Joan) i es pujarà per aquesta vessant dalt de l’Espina.

Entre els corredors que opten a la victòria final trobem al francès Ludovic Maillard –setè als 110km of Istria 2016-, Albert Pérez –tercer al 2016-, Lluis Ruiz Oller -tercer a les 100 Miles Sud de France 2016- i Marc Balañà, gran coneixedor del territori i que torna a la competició després de la seva paternitat. En categoria femenina, Sonia Escuriola (GR33-Race Land), Judit Franch (Inov-8) i Gemma Avellí (AE Matxacuca) semblen, a priori, les que més possibilitats tenen per alçar-se dalt del podi.

En quant a la classificació per equips, destaquem al potent “Corrent pel Món” format per corredors experimentats com Jaume Folguera, Salvador Vilalta i Esteban Monje, i “La Competi no ho és tot” format pels joves Israel Mercadé, Isaac Riera i Álex Izquierdo.

Trobeu la tota la informació d’aquesta cursa (guanyadors, descripció i track) a través del següent enllaç.