Laia Montoya i Jan Castillo guanyen la Cursa de Na’Dalt a Bellmunt

1507

La Cursa de Na’Dalt a Bellmunt ha celebrat aquest matí de Sant Esteve la seva onzena edició, convertida en una de les cites indispensables d’aquestes dates nadalenques. Sant Pere de Torelló (Osona) ha acollit als més de 250 participants que, en forma de cronoescalada, havien de salvar els 620m de desnivell que separaven la població osonenca amb el Santuari de Bellmunt en un traçat de 3,8 quilòmetres a través del Camí Vell.

Aquesta edició serà recordada per l’alt nivell de corredors que ha presentat la línia de sortida, però sobretot per la joventut que puja amb ganes de menjar-se el món i ser els dominadors del trailrunning català en la pròxima dècada. De fet, els dos guanyadors d’aquest any no superen els 20 anys.

Laia Montoya García (Oxigen Emocional) ha estat la corredora més ràpida en coronar la creu del cingle de Bellmunt amb un temps de 35 minuts i 13 segons. Montoya s’ha imposat a rivals de l’experiència d’Adriana Fernández, Georgina Gabarró, Marta Llagostera o Mònica Vives entre d’altres. Una corredora que de ben segur donarà molt a parlar en els propers anys.

En homes, Jan Castillo (Trail Moianès-La Sportiva Team) s’ha imposat in extremis amb un temps de 27 minuts i 46 segons. El corredor de Collsuspina ha demostrat tenir un potencial sense límits i s’ha imposat al seu mentor i guanyador de les últimes dues edicions, en Pere Rullan, per tant sols sis centèsimes.

Podi: 1. Jan Castillo (27:46), 2. Pere Rullan (27:47), 3. Jonatan Mora (27:58); 1. Laia Montoya (35:13), 2. Adriana Fernández (35:35), 3. Georgina Gabarró (35:44)

Podeu consultar les classificacions en aquest enllaç.