La cursa desèrtica més emblemàtica del món, la Marathon des Sables, encetarà divendres la seva 33a edició. Més de 1.000 corredors provinents de mig centenar de països han confirmat la seva presència en una prova consolidada dins el calendari internacional de curses de llarga distància i sent tot un referent mundial.

La prova, que es celebrarà des del proper diumenge i s’allargarà fins el 16 d’abril al Sàhara marroquí, rondarà els 250 quilòmetres repartits en sis etapes i mantindrà en secret, com és habitual, l’itinerari de la mateixa fins a poc abans del seu inici. Enguany tornarà a ser prova inclosa dins el circuit de l’Ultra Trail World Tour i puntuarà com a “Series Bonus”.

El principal rival a batre serà el marroquí Rachid El Morabity, que intentarà regnar per sisè any consecutiu en un terreny que n’és el rei. Potser qui més a prop està de destronar-lo sigui el seu germà Mohamed El Morabity, que ja va aconseguir la segona posició en l’edició passada. L’apartat femení comptarà amb la guanyadora de l’edició 2016, la rusa Natalia Sedykh, i la suïssa Andrea Huser com a grans favorites a la victòria final.

Disset catalans, a l’aventura de la MDS

Si la passada edició va comptar amb la participació de catorze corredors catalans, enguany en seran disset els que hi prendran part (veieu llistat).

Foto portada (c) Marta Bacardit Photography


Altres articles relacionats:

Laia Díez: “L’experiència a Marathon des Sables va ser increïble”