El Parc Natural de Montseny és l’escenari triat per a l’estrena del circuit de LES AGUDES Open Trail, un desafiament exclusiu a què només tindran accés 300 corredors. El repte no és altre que coronar a peu i en autosuficiència els tres cims més alts del massís de Montseny: Matagalls, Les Agudes i Turó de l’Home. I ho faran el dia que triïn entre l’1 de febrer i el 31 de març.

El traçat de LES AGUDES Open Trail transcorre íntegrament pel parc i el seu recorregut barreja senders tècnics amb camins senzills, zones de bosc i camp obert, i per descomptat, vistes panoràmiques envejables des dels punts més alts del circuit. El període d’inscripció al challenge ja estan obertes al seu web oficial i romandrà obert fins a finals de 2020.

Cada corredor inscrit rebrà un Welcome Pack format per un tubular multiús, dos gels, una barreta energètica, la samarreta tècnica de LES AGUDES Open Trail -opcional- i el track oficial del recorregut. A més, se l’obsequiarà amb un esmorzar complet (entrepà, refresc i cafè) i rebrà el seu diploma de finisher en acabar el desafiament. Així, en el període reglamentari de competició, de seixanta dies, el dia que triï podrà completar el recorregut i sincronitzar la seva activitat amb l’aplicació Strava. La seva posició en la classificació la determinarà la suma dels parcials dels trams cronometrats del circuit.

Quatre nivells de competició

El programa de LES AGUDES Open Trail ofereix quatre modalitats en funció de la distància i el desnivell:

▪ Ultra 53K: 53 quilòmetres / 3.303 m D+ / 4 trams cronometrats
▪ Etapa 37k: 37 quilòmetres / 2.255 m D+ / 3 trams cronometrats
▪ Etapa 21K: 21 quilòmetres / 1.524 m D+ / 2 trams cronometrats
▪ Etapa 10K: 10 quilòmetres / 633 m D+ / 1 tram cronometrat

Alguns dels millors corredors de casa nostra ja han confirmat la seva participació, com Silvia Puigarnau i Eduard Hernández, de l’equip Wild Trail Project, o el català Jordi Gamito, abanderat del projecte: «Iniciatives com aquest desafiament en un moment tan complicat com el que vivim és bo per seguir donant visibilitat al nostre esport. A més, per als atletes als quals ens apassiona competir suposa un extra de motivació i els recorreguts escollits no deixaran indiferent a ningú», assegura Jordi.

Open Challenge: repte, aventura i competició

LES AGUDES Open Trail és un dels molts reptes esportius pertanyents a OPEN CHALLENGE, la marca que reagrupa sota un mateix concepte desafiaments esportius de caràcter competitiu (rànquing) i en un marc organitzat (mallot o samarreta, circuit reglamentari i esmorzar), però a alhora amb la flexibilitat necessària en els temps actuals.

A la web oficial d’OPEN CHALLENGE es recullen tots els desafiaments esportius llançats per al 2021, entre els quals destaquen els challenges per a ciclistes en els ports de muntanya més emblemàtics de la geografia espanyola (Calobra, Morcuera, Aitana, Jaizkibel, etc.), els circuits urbans de running a les grans ciutats (Barcelona, ​​Madrid, València, Sevilla i Saragossa) i per descomptat els reptes per a corredors de muntanya programats per a l’estiu en pics mítics del relleu ibèric: Pedraforca, Peñalara, Mont Perdut, Estats, Besiberri, etc.

En el primer repte celebrat amb aquest nou format, SANTAFE Open Road durant els mesos d’octubre i novembre, es van esgotar les 300 inscripcions en només dues setmanes.

Foto portada:  Brazo de Hierro Photography