La primera edició de la Pyrenées Stage Run arrencarà el proper diumenge des de la població de Ribes de Freser (Ripollès) i recorrerà el Pirineu català pel seu vessant sud d’est a oest en un format de set etapes i en parelles, passant per espais naturals protegits de gran interès natural i un ric patrimoni cultural. La prova arribarà a Vielha (Val d’Aran) el dissabte 10 de setembre després de recórrer 248km i 15.000m de desnivell positiu.

Aquesta edició servirà com a una primera presa de contacte en una prova que creiem que serà un referent a nivell estatal. Una dotzena d’equips hi prendran part en aquesta primera edició, dels que destaquen corredors de nivell com Pere Aurell (La Cameta Coixa), Miguel Leal (SD Erlaitz), Ragna Debats (La Cameta Coixa), Dolors Morcillo (Club Excta. Uecanoia) i els txecs Jan Bartas i Zuzana Urbancova.

Un recorregut espectacular que permetrà conèixer fins a cinc Parcs Naturals

El recorregut de la PSR seguirà el traçat del sender Transpirenaic GR-11, marcat amb pintura blanca i vermella, on els participants progressaran únicament amb l’ajuda d’aquesta senyalització (i marques de reforç posades per l’organització) i mitjançant la tecnologia GPS (track oficial de la prova).

Diptic_Interior

Començarà a Ribes de Freser (Ripollès) amb una primera etapa pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del  Freser. El pic de Balandrau (2.535m) serà el punt culminant i arribarà al Santuari de Núria pel refugi de Coma de Vaca, finalitzant a la població de Queralbs després d’uns 33km. La segona etapa, de 38km, serà de mitja muntanya i unirà Queralbs (Ripollès) fins a Puigcerdà (Cerdanya), passant per llocs emblemàtics com la font de l’Home Mort, el refugi de Corral Blanc o la Creu de Maians.  L’entrada a Andorra suposarà una tercera etapa d’alta muntanya de 45km fins a Encamp, entrant per la Vall del Madriu-Perafita-Claror, l’únic lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La quarta etapa, de 20km, serà de transició i arribarà a la població andorrana d’Arinsal pels colls d’Ordino i de les Cases. En la cinquena etapa coneixerem el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa i deixarem enrere el país dels Pirineus per la portella de Baiau (2.757m), albirant una de les panoràmiques més espectaculars de tota la travessa, i recorrerà els preciosos circs de Baiau i Sallente fins cercar la bucòlica població de Tavascan (Pallars Sobirà) després de 33km. La sisena etapa s’endinsarà pel Parc Natural de l’Alt Pirineu  i travessarà les valls de Cardós i Àneu fins a cercar Espot (Pallars Sobirà) després de 34km de mitja muntanya. La setena i última etapa, de 44km, també serà exigent i creuarà el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici per a buscar el Port de Ratera (2.572m) com a pas que ens condueixi a la Val d’Aran, sent Vielha l’arribada d’aquesta magnífica prova.

Una cursa com la PSR va més enllà de la competició en sí. “El sopar final de cada etapa serveix per comentar la jugada amb els altres corredors, on el companyerisme i la convivència prenen major importància. Ens esforçarem per a que el corredor visqui una experiència única”.

Ultres Catalunya serà el mitjà de comunicació oficial i us informarem del seu desenvolupament a través del nostre compte de TwitterFacebook i pàgina web.